avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna dimineata,

Am fost cercetat disciplinar pe neindeplinirea sarcinilor de serviciu in luna mai, mi s-a stabilit sanctiunea adica diminuarea salarului cu 5%, am atacat la tribunal decizia de sanctionare, angajatorul a anulat decizia de sanctionare motivand ca nu am fost convocata in termenul stabilit de lege si totadata procesul verbal intocmit la comisia de disciplina, iar acum m-au convocat din nou la comisia de disciplina pentru aceiasi abatere.

este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 9 Octombrie 2015
Da, este posibil acest lucru , insa verificati daca mai se afla in termenul prevazut de art.252 alin1. C.mun.

Art. 252 C.mun.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare sanctiune disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Angajatorul poate sa revoce sanctiunea disciplinara,deoarece nu a fost convocat in termenul prevazut de CCM, dupa ce angajatul a contestat ... (vezi toată discuția)
Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)