avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revocare sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revocare sanctiune disciplinara

Buna dimineata,

Angajatorul poate sa revoce sanctiunea disciplinara,deoarece nu a fost convocat in termenul prevazut de CCM, dupa ce angajatul a contestat decizia de sanctionare la tribunal?
Angajatorul poate sa convoace angajatul in comisia de disciplina din nou pentru aceiasi abatere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 9 Iulie 2015
Angajatorul poate revoca masura luata constantand, direct sau ca urmare a unei sesizari, sesizare care poate fi facuta si de catre salariat, ca decizia sa este netemeinica ori nelegala.

Revocarea este posibila deoarece actul concedierii salariatului reprezinta un act individual fara caracter jurisidictional, asadar, prin revocare-act unilateral al angajatorului - se revine asupra deciziei sale anterioare, desfiintand cu efect retroactive decizia in cauza.

Revocarea poate sa intervina pana la pronuntarea hotararii instantei de judecata.
Si se poate cerceta din nou pentru aceiasi abatere?
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Am fost cercetat disciplinar pe neindeplinirea sarcinilor de serviciu in luna mai, mi s-a stabilit sanctiunea adica diminuarea salarului cu ... (vezi toată discuția)
Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Procedurile de desfacerea contractului de munca freshpoint freshpoint Buna ziua Va rog sa -mi transmiteti procedurile de desfacere a contractului de munca (referat,decizii, instintare etc.) pe baza absentelor nemotivate de la ... (vezi toată discuția)