avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta

Am inteles. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
luis_luis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 4 Noiembrie 2009
Concediul medical suspenda contractul de munca. Prin urmare, perioada de 30 de zile in care se face convocarea se va suspenda si el, urmand ca dupa ce va intoarceti din concediu sa va convoace din nou. Credeti ca va va sanctiona cu desfacerea contractului de munca ? Sau doar cu retinere din salariu ?
Oricum, se pare ca cei de la firma cunosc legea si ma bucur ca mai exista cineva care stie sa o aplice si imi pare rau pt. dvs.
Dar poate ajungeti la o solutie amiabila.
Am inteles. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
luis_luis, utilizator
1. Constat ca vreti sa cautati "nod in papura", adica sa gasiti un viciu de procedura si chiar provocati, cu buna stiinta, aceasta.
2. Daca sunteti nevinovat nu aveti a va teme dar daca sunteti vinovat de o abatere de la disciplina muncii trebuie sa fiti sanctionat, conform legii, a CCM si a Regulamentului intern.
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare sanctiune disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Angajatorul poate sa revoce sanctiunea disciplinara,deoarece nu a fost convocat in termenul prevazut de CCM, dupa ce angajatul a contestat ... (vezi toată discuția)
Am ramas insarcinata in 2020, am lucrat pana in decembrie 2020 ... therioni therioni Am ramas insarcinata in 2020, am lucrat pana in decembrie 2020 dupa care am intrat intai in concediul de odihna care mi s-a cumulat si cuvenit dupa care pe ... (vezi toată discuția)
Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)