avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am ramas insarcinata in 2020, am lucrat pana in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am ramas insarcinata in 2020, am lucrat pana in decembrie 2020 ...

Am ramas insarcinata in 2020, am lucrat pana in decembrie 2020 dupa care am intrat intai in concediul de odihna care mi s-a cumulat si cuvenit dupa care pe concediu medical de maternite (pre si postnatal). In timpul acesta s-a schimcat conducerea firmei. In data de 01.06.2021 s-a operat suspendarea contractului individual de munca pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.. Am inetels ca mi se cauta nod in papura pe cand e sa revin la locul de munca pentru a ma da afara. Intrebarile mele sunt:
a. Avand in vedere trecerea a aproape doi ani, la revenire se poate sa imi faca referat pentru ceva intamplat in 2020?
b. Stiu ca 6 luni nu au voie sa ma concedieze prin reducere de post, dar au voie disciplinar?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 29 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

b) Nu mai exista protecția de 6 luni împotriva concedierii la revenirea din CCC.
Aplicarea sanctiunii disciplinare nu se poate face fara o cercetare, o comisie disciplinara. Dar pana acolo trebuie sa se faca un referat ma gandesc. Intrebarea e, poate sa imi faca referat si sa convoace o comisie pentru ce s-ar fi intamplat in 2020 daca am contractul suspendat pana in 2023?

Cornel Vasile a scris:

a) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

b) Nu mai exista protecția de 6 luni împotriva concedierii la revenirea din CCC.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai poate face asa ceva.... cred ca au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara dupa cic RIUTZA RIUTZA Buna ziua, pot fi cercetata disciplinar dupa revenirea din CIC in baza unor intamplari de dinainte de a intra in acest concediu? Ma gandesc la faptul ca ... (vezi toată discuția)
Angajatul va mai putea fi sancționat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Un angajat a fost trimis spre cercetare disciplinară. În Codul Muncii - Art. 252 - se spune că: (1) Angajatorul dispune aplicarea ... (vezi toată discuția)