avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea unui autovehicul care nu este proprietate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea unui autovehicul care nu este proprietate personala

Buna ziua, pentru situatia in care conduci un autovehicul care nu este proprietatea celui care il conduce ce acte notariale sunt necesare? Cu respect,
Cel mai recent răspuns: janedoe45 , utilizator 11:24, 12 Octombrie 2015
Nimic in afara de actele masinii indiferent unde conduceti.
Multumesc. Pentru decontarea navetei cadrelor didactice trebuie dovada ca detii autovehicolul cu care faci naveta in mod legal, eu am cumparat masina, dar n-am transcris-o pe numele meu, din motive financiare si fac naveta cu ea. Inafara de contractul de vanzare-cumparare nu am alt act. Dierctorul si contabila ma tot trimit sa fac contact de comodat , sa fac procura....
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
janedoe45, utilizator
Aceasta problema nu are legătură cu ce ati întrebat inițial.
În primul rand sunteți obligat prin lege sa înregistrati mașina.pe numele dvs în termen de 30 de zile de.la.cumpărare. Dacă nu o faceți și vânzătorul a menționat în certificat ca instrainat-o sunteți pasibil de amenda 6-8 puncte.
Dacă nu aveți de gând sa transcrieri pe numele dvs mașina, asa v-ați înțeles cu vechiul proprietar, faceți un contract de comodat dacă va e de folos pt a deconta naveta.
Multumesc frumos pentru raspuns! Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta pesori pesori M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)