avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consultanță imobiliară
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consultanță imobiliară

Bună ziua. Locuiesc într-o casă care este 5/8 a statului şi 3/8 erau pe numele saşilor care au plecat în Germania. Eu am cumpărat cele 3/8 de la saşi, deci sunt pe numele meu, dar au rămas 5/8 la stat, pentru care mi se percepe chirie, deşi nu s-a făcut împărțirea casei. Nu am mai plătit chiria cerută de aprox. 2 ani. Poate statul să mă evacueze, sau trebuie să se facă împărțirea? Cine trebuie să facă împărțirea? Mulțumesc.
Primaria nu va poate evacua din partea dvs. de imobil . Cel care are interes poate cere iesirea din indiviziune. Incercati sa cumparati si restul proprietatii sau la partaj cereti sa vi se atribuie dvs. si platiti contravaloarea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de a locui pe o proprietate comuna abbr abbr detin in comun cu sora mea un teren si o constructie aflata pe acel teren. Doresc sa ma mut acolo dar din pacate sora mea nu vrea ca eu sa ma mut acolo si ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil 5/8 elena28t elena28t Detin 3/8 dintr.un imobil construit de bunici in 1934, 5/8 preluat de stat , prin decizie in 1978. Nu s.au depus cereri de retrocedare nici pe legea 112 si ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)