am fost trimisa in somaj in februarie ac si nici pana astazi nu am primit acel salariu compensatoriu prevazut in contractul colectiv de munca. Ce as putea sa fac ca sa-l primesc pt ca se para ca firma nu l-a platit pt nimeni din cei trimisi in somaj?
Actiune in instanta, mai exact la Tribunal. Fiind litigiu de munca (pretentii) nu are taxa de timbru (este gratis). Dati curs imediat actiunii de chemare in judecata pe acest motiv, atasati si C.C.M. cu obligatia de a plati un salariu. Ca nu au cerut si altii, asta este treaba lor. Ceea ce va intereseaza este ca aveti acest drept. Daca il solicitati vi se da, daca nu evident ca nu-l aveti.
Inocentia
Mia intai trebuie sa faceti o cerere prin care solicitati acordarea acestui salariu , iar daca angajatorul refuza sa va achite acest salariu atunmci va puteti indrepta impotriva acestuia cu o actiune in instanta.
In general, e bine sa va cereti drepturile in scris. Verba volant, scripta manent...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Salar compensatoriu
3l3na
buna ziua,
problema mea este urmatoarea: a fost restrictionat postl pe care lucram, am terminat perioada de preaviz de 20 zile/4 ore,am plecat deja de 45 zile ... (vezi toată discuția)