avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie notar versus certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie notar versus certificat medico-legal

Va prezint urmatorul aspect. O persoana declara in prezenta unui notar ca nu a suferit rani sau traume psihice, dupa care, la cateva zile se prezinta si obtine de la medicina legala 3 zile de ingrijiri medicale. Va rog sa-mi spuneti ce primeaza, in acest caz, in fata judecatorului: declaratia sau certificatul medical?
Atunci cand a dat declaratia notariala, a mentionat ca pana la acel moment nu a suferit rani sau traume psihice. Este posibil in schimb, ca dupa cateva zile, ca urmare a vatamarilor suferite, sa fi avut nevoie de ingrijiri medicale. Chiar daca la momentul unui accident/vatamare, aparent nu exista traume, sunt cazuri in care chiar dupa mai multe luni pot aparea complicatii, datorate neinvestigarii complete la momentul vatamarii (nedescoperite sau ignorate), ori ca efecte a vatamarii.
Instanta va lua in considerare ambele inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- tamponare cu consum de alcool. Amyina Amyina Am fost victima unui accident rutier, fiind tamponata din spate, vinovatul fiind un tanar. Din cauza faptului ca am suferit un traumatism cranio-cerebral am ... (vezi toată discuția)
Datimi un ajutor. olari olari ieri dimineata,mama mea mergea la lucru si pe trecerea de pietoni a fost lovita de masina.in urma impactului a ramas cu ambele picioare fracturate.la stangul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima mariandumitru77 mariandumitru77 Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea ... (vezi toată discuția)