avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Buna ziua,
am aflat recent de la tatal meu ca strabunicul meu a avut un teren, cu titlu de proprietate, dar de care nu s-a interesat nimeni de zeci de ani pana acum. Terenul este intr-o zona frumoasa de munte unde s-au construit multe cabane dupa anii 90.
Intrebarea este: ce sanse am sa gasesc acel teren si sa-l trec in proprietatea mea?(cu siguranta este construita vreo cabana pe el acum).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:09, 10 Octombrie 2015
Stimat forumist,

Dacă nu s-a făcut nici o notificare, nici un demers pe legile de retrocedare, din punctul meu de vedere nu mai puteți retroceda, termenele legale fiind depășite.

PS. Chiar dacă ar fi existat termene utile, proprietatea ar fi fost a tatălui dvs - moștenitorul străbunicului, nu a dvs. Oricum, termenul este epuizat.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire teren nationalizat Moldovan Dorina Moldovan Dorina Parintii mei au avut o casa cu un teren in Cluj. Casa a fost demolata inainte de \'89 si au primit pe ea despagubire in bani. Am aflat recent ca se poate ... (vezi toată discuția)
Legea 247 - retrocedari gbaii gbaii Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca inca se mai pot face cereri de retrocedari conform legii 247 pentru proprietati. Tatal meu a avut o casa in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren pe care s-au construit blocuri nekrous nekrous Ca personana fizica, am facut o cerere de retrocedare pentru un teren de 5ha, preluat abuziv de stat, pe care acum sunt construite blocuri. Dosarul a fost ... (vezi toată discuția)