avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract Asociatie - Avocat, Avocat disparut
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract Asociatie - Avocat, Avocat disparut

Buna!

Scriu aici (pff dupa multa vreme :sorry:) pentru ca am incredere in sfaturile voastre :).

Am nevoie de un sfat...

Am angajat pentru Asociatie un Avocat (oricat as citii nu e totuna) care sa reprezinte Asociatia intr-o cauza. L-am platit odata cu semnarea contractului. Pana aici totul OK dar... pur si simplu a disparut. Cel care mi l-a recomandat mi-a spus ca a dat foarte greu de el si ca e plecat in Austria #-o si cu asta s-a terminat "povestea".
Mentionez ca am mai avut doua contracte anterioare cu respectivul, unul rezolvat cel de-al doilea ramas in aer .

Mai departe am fost nevoit sa angajez alt avocat mai ales ca termenele curgeau in defavoarea noastra.

Sfatul:
Evident vreau sa recuperez banii platiti, ce ma sfatuiti sa fac? Care ar fi etapele si institutiile la care sa apelez? Sau sa ma duc durect la procuratura?

Multam! :)
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 15:40, 24 Octombrie 2015
elga50 a scris:

Dv., in plangere, descrieti incidentul.
Incadrarea o va face politia.


Asa ma gandeam si eu dar la depunerea unei plangeri penale daca o si motivezi prin incadrarea in codul penal e mult mai "cu greutate". B-)
RaDracones a scris:




Nu prea am ce notifica din moment ce nu-l gasesc iar "amicul" lui spune ca e plecat din tara. Acesta este motivul pentru care as apela politia dar nu stiu ce incadrare ar fi valabila pentru o plangere penala.

Sfatul cu notificarea este dat pentru protejarea intereselor dv...
In situatia in care actionati direct in instanta personajul ,acesta poate ridica excceptii,inclusiv ca nu ati parcurs procedura prealabila
Redactati plangerea la parchet cu succesiunea de evenimente,anexati contractul incheiat cu avocatul si lasati la latitudinea procurorului sa dispuna incadrarea faptei
Daca dv incadrati fapta sub incidenta unui anumit articol,exista posibilitatea ca procurorul sa nu aprecieze existenta elementelor/probelor si sa dispuna respingerea plangerii

Din punctul meu de vedere este vorba de Inselaciune
Art. 244 CP
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
bizman, utilizator
Cred ca veti face munca patriotica. Plangere penala pentru ce? I-ati dat bani (sper ca aveti chitanta si contract si termene ...) si nu va executat lucrarea. Asta cel mult in civil, si daca a plecat atunci prinde orbul scoate-i ochii.
Pentru nerespectarea unui contract îi puteți face plângere pe cale civilă pentru recuperarea banilor plus eventual alte daune pricinuite. Totuși îi puteți face și o plângere la Barou.

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune?! madalinaaat madalinaaat Daca o persoana fizica a vandut in baza unui contract catre o pers juridica mai multe ovine, iar plata acestora a fost efe tuata in mai multe transe, insa ... (vezi toată discuția)
Antrenarea raspunderii penale Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua Am urmatoarea problema : am preluat de la o persoana o societate comerciala. La prima verificare, din actele contabile situatia era exact cea ... (vezi toată discuția)