avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie intretinere minor din indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie intretinere minor din indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil

Buna seara
Va cer sfatul intr-un caz atipic. Un bun amic are un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii plateste lunar pensie de intretinere 350 lei lunar.
Insa mai are un copil minor din a 2-a casatorie, copil actualmente in varsta de 3 luni. De curand acest tatic a intrat in concediu de cretere a copilului in varsta de pana la 2 ani ptr ca sotia actuala e somera. Omul nu e jurist si nu se pricepe, astfel ca avocatii l-au consiliat diferit .Lucreaza la pompieri si primeste cat sta in concediu ptr copil doar 1000 lei.
Oare poate cere sistarea contributiei de intretinere ptr primul copil ptr perioada cat timp sta in concediul ptr copil ? Din 1000 lei nu mai poate achita 350 lei lunar pensie ptr primul copil .
Intreb asta ptr ca acum 2 ani fosta sotie l-a actionat in judecata ptr diferenta din salariu reprezentand norma de hrana ptr militari dar a pierdut, pe motiv ca aceasta suma nu are caracter de venit lunar, nu este impozitat dar mai ales ptr faptul ca norma de hrana este un spor cu destinatie speciala ( mentinerea in forma a angajatului)
Oare si cei 1000 lei primiti ca indemnizatie ptr cresterea copilului ptr cei 2 ani sunt exclusi de la calculul veniturilor realizate de acest tatic tinand cont de destinatia speciala a acestei sume, respectiv indemnizatie ( nu salariu) ptr cresterea copilului.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copilului pentru cadrele militare popescucris popescucris Buna-seara! Sotul meu este cadru militar(caporal) de aprox 7 ani. Ne-am decis sa intre el in concediu de crestere a copilului chiar daca si eu am dreptul. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia de crestere a copilului Allexx2112 Allexx2112 Buna ziua In prezent platesc pensie alimentara pt doi copii rezultati dintr-o casatorie anterioara( 343 lei pt fiecare copil) incepand din luna decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia de crestere copil? franciscoctavian franciscoctavian Buna ziua,as dori sa aflu ca viitor tatic daca as ramane in postnatal ptr crestere copil ,executorul judecatoresc ar putea pune poprire pe indemnizatie,ptr ca ... (vezi toată discuția)