Buna ziua,as dori sa aflu ca viitor tatic daca as ramane in postnatal ptr crestere copil ,executorul judecatoresc ar putea pune poprire pe indemnizatie,ptr ca eu in momentul de fata am poprire pe salariu,iar in cazul in care nu imi pune poprire indemnizatia mi s-ar calcula dupa salariul care imi ramane in mana ,nu cat ar fi defapt daca nu as avea proprire pe salar,in momentu de fata eu raman in mana cu 750 de ron+tichete de masa[asta va fi suma dupa care se va calcula indemnizatia?] si inca o intrebare,daca alegi sa stai acasa 2 ani indemnizatia este de maxim 1200 ron?va multumesc.
Pt 2 ani indemnizatia este plafonata la maxim 1.200 lei lunar.
Indemnizatia se calculeaza avand in vedere venitul dvs lunar, fara a se tine seama de popriri.
Art.728 C.proc.civ. Alin(7)" Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii".
art. 20 din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
...
Calculul indemnizatiei nu are nicio legatura cu poprirea asupra salariului dvs .
art.3 din OUG 111/2010
(2) Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a) suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă pentru veniturile din salarii, la locul unde se află funcţia de bază;
....