as avea doua probleme si anume:
1. am fost in crestere si ingrijire copil din data de 06.08.2007, copilul nascandu-se in 03.06.2007. In luna decmbrie 2008 am nascut al doilea copil . Cu ce data trebuie sa cer suspendarea CIM: cu data cand primul copil a implinit varsta de 2 ani?
2. Daca sotul meu ar sta in concediu ptr creste si ingrijire copil, cu ce data ar putea sa solicite acest cocediu? Ar tb sa astepte cele 42 zile sau cu data cand s-a nascut copilul?
deci ati fost in cic pentru primul copil pana la 03.06.2009, cand copilul a facut 2 anisori.
La aceasta data trebuia sa faceti cerer de revenire din suspendare (din cic pt primul copil) dar de fapt pentru ca intre timp ati mai nascut un copil, presupun ca ati cerut prelungirea CIC pt al doilea copil si acum primiti indemnizatie de CIC in continuare.
Sper ca am inteles corect.
Oricum trebuie sa anuntati firma de nasterea copilului 2 si sa solicitati prelungirea suspendarii CIC pt acest copil, pana acesta va face si el 2 ani.
Daca doriri sa nu mai stati dvs in CIC, ci sotul, acesta nu trebuie sa astepte cele 42 de zile pt a solicita indemnizatia (dar inteleg ca oricul al doilea copilas are deja cam 7 luni, deci nu mai e cazul de vorbit de cele 42 de zile :) )