avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Buna seara, va rog sa ma indrumati daca stii unde. Am fost arestat cu 9 ani in urma, dar m-au judecat dupa 6 ani. Am fost condamnat in Constanta eu fiind din Bucuresti, la 1 an si 3 luni inchisoare cu suspendare. Au trecut in jur de 2-3 ani de cand am fost condamnat, Va multumes
Cel mai recent răspuns: florrinn , utilizator 02:14, 17 Decembrie 2017
Ce trebuie sa fac pentru a putea avea cazierul gol? Ce cerere si catre cine ? sau ce acte imi trebuiesc?
dupa 3 ani si 3 luni de cand condamnarea a ramas definitiva, sunteti reabilitat de drept.
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.




In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."




Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.



Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.


Succes.

Va multumesc frumos. S-a rezolvat fara a mai face nici un demers.
Multumesc frumos. S-a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier mar17 mar17 In data de 28/06/2011 am primit sentinta de 1 an si 2 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice fara accident . Dupa cat timp mi se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare in cazul condamnarii la 3 ani cu suspendare si 5 ani de incercare. clara55 clara55 Pe data de 08.05.2009 am fost condamnat la 3 ani cu suspendare pe un termen 5 ani de incercare si 1000 lei despagubiri morale catre o parte civila.Cand pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! despre reabilitare Emilian88 Emilian88 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,decizia definitiva a fost pe 1/02/2010. Intrebarea mea este daca pot face cererea ... (vezi toată discuția)