avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea in parte a calitatii de mostenitor legal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea in parte a calitatii de mostenitor legal printr-o hotarare judecatoreasca.Este posibila?

Imobilele care fac obiectul acestei cauze au fost luate in mod abuziv prin Hotararea Consiliului De Ministri nr 308din februarie 1953.Aceste imobile n-au fost trecute niciodata in proprietatea statului dar au fost folosite de fostul C.A.P. care si-a construit si cladiri administrative pe aceste terenuri.La desfiintarea C.A.P-ului un fost administrator al acestuia impreuna cu fostul primar si cu un politician(are legatura si cu Rompetrolul) si-au impartit bunurile printr-o "licitatie publica "zic ei,dar numai publica n-a fost.Noi depunem dosarul la Comisia locala de Fond Funciar in timp util dar n-am reusit niciodata sa intram in posesia deplina a terenului (construibil).Purtam mai multe procese unul castigat,cu Primaria care ne obstacula caile de acces.In 2000 inainte de finalizarea ultimului proces la accea data vazand ca printr-o expertiza judecatoreasca se demonstreaza ca pe terenurile noastre functioneaza doua societati private eram foarte fericiti ca in final reusim sa intram in posesie.Ca atare mergem la notar sa facem succesiunile(fiind vorba de bunici,parinti).Notara cere o informare in scris la judecatoria in cauza si primeste acordul Presedintei de la Judecatoria in cauza,apoi cu stupoare pentru noi ne zice "pentru aceste terenuri nu trebuia sa va judecati cu nimeni fiindca sunt ale d-voastre".In 2000 se face intabularea terenurilor,urma sa se dezbata situatia juridica a cladirilor administrative si sa se ajunga la forma legala.Aici avocatul nostru incepe sa ne evite,nu ne spune ce trebuia sa facem,noi umblam pe la executorii judecatoresti dar fara succes(drep e ca si banii ii aveam putini chiar daca vandusem apartamentul).In 2001 iesim din tara(pt.lucru).Aveam nevoie de o adeverinta de la primarie cum ca in Romania avem bunuri.Primaria si aceste doua societati afla ca plecam din tara deschide un alt proces la care nu ne-am prezentat nestiind nimic(in tot acest timp aceste doua societati au functionat nestingherite).La acest proces se anuleaza in parte calitatea de mostenitor se anuleaza incheierea de C.F si dispar in jur de 9000mp.Se anuleaza toate procesele facute de noi,iar terenul de sub cladiri trece in proprietatea celor care au cumparat cladirile administrative.Toate astea le-am descoperit anul trecut cand fostul sot moare in accident si fiul nostru urma sa reglementeze situatia incalcita.Actual avem avocati(2)platiti din luna mai dar care pana in prezent n-au luat nici o decizie.Se vorbea ca unul dintre proprietari" e bine infipt in scaunul de senator"(repet cuvintele lor)Se presupune ca trebuie sa fie o cauza penala dar ca acum trebuie sa "cristalizeze cauza".Noi locuim in Italia,am fost in tara in urma cu cateva zile,am incercat la Prefectura,Curtea De Conturi si D.N.A. parerea mea e ca sunt cam baricadati,nu sunt deschisi publicului,trebuie facute scrisori.Intrebare mea este Se poate anula calitatea de mostenitor si sa pierdem terenurile, pentru ca cineva a cumparat cladirile administrative.Eu stiam ca dreptul de proprietate este garantat de Constitutia Romaniei.Nu stiu ca va iesi din procesul urmator dar suntem decisi sa mergem pana la C.E.D.O.Va multumesc pentru rabdare.:(

Alte discuții în legătură

Tentativa de vanzare prin frauda, stopare rodicatimu rodicatimu Buna sunt agitata pentru ca ieri cautand sa-mi cumpar o locuinta intr-o localitate unde urmeaza sa recuperam(prin mostenire) terenul folosit de C.A.P. am gasit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la d.n.a. -politie-anrp. legea nr.18/1991 art. 23. cornaca cornaca Reclamatii la D.N.A-Politie- Anrp Ex de caz: Un teren de 2500 mp situat in intravilanul unei comune figura ca Lot in folosinta dat de C.A.P. unui ... (vezi toată discuția)
Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)