Buna ziua, as avea nevoie de o indrumare.Povestesc pe scurt despre ce este vorba;
Locuiesc si traiesc in Germania din 2012, sunt angajata dar pe langa aceasta mi-am deschis un mini-pfa, cred ca asa ar fi tradus, un pfa ca si trainer, deocamdata scutita de impozite fiind la inceput si avand sub 20 de ore de munca munca pe saptamana.
Ca si trainer as avea cateva seminarii de tinut in Romania, si am inceput sa ma interesez despre obligatiile fiscale.De la ITM mi-au zis ca ei nu au nevoie de nici o instiintare despre activitatea mea in Ro, desii de la camera comertului Germano-Roman am primit un formular care ar trebuii depus la ITM.OK la ITM nu am nici o treaba,insa la finante? Am sunat la fisc, insa sunt total nelamurita si pusa pe drumuri.Doamna de acolo mi-a zis de certificate de rezidenta fiscal care trebuie luat de aici,plus formulare de pe site-ul lor, plus declaratia socrului (la el am domiciliul din bulletin,nu detin nici o proprietate in Ro) toate acestea depuse in Romania la fisc.Mi se apropie termenul seminariilor (anul acesta 2 zile la Timisoara si 2 zile la Cluj) iar eu nu le pot nici anula dar nici timp sa o lamuresc cu fiscul nu mai am.
Asadar ce pot risca daca imi incep seminariile in Ro iar lamurirea cu fiscul sa o las pt ianuarie cand voi veni inca o data in tara si voi avea mai mult timp?
Facturile eliberate vor fi scazute in mica parte pe firme, de catre beneficiarii lor, pot avea ei ceva de suferit din aceasta cauza?
Multumesc anticipat!
Buna, taxarea se face in locul unde s-a desfasurat activitatea, respectiv Romania. Trebuie sa inregistrezi facturile pentru activitatea desf in Ro dupa prestarea activitatii .