avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura prestari servicii intracomunitare cu TVA=0 sau ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura prestari servicii intracomunitare cu TVA=0 sau fara TVA?

Stiti daca factura pentru prestari servicii intracomunitare a unui platitor de TVA din Romania catre un platitor de TVA din UE trebuie sa contina TVA = 0 sau factura se emite fara rubrica de TVA?

Este vorba despre prestari de servicii intracomunitare in domeniul IT, in care furnizorul de servicii este PFA la norma de venit, platitor de TVA in Romania si care presteaza serviciile IT catre un platitor de TVA din UE. Serviciile IT sunt prestate prin Internet, de la sediul din Romania iar firma din UE care primeste serviciile face taxare inversa.
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 17:01, 4 Septembrie 2011
Amandoua firmele isi desfasoara activitatea pe teritoriul UE.Emiteti factura pentru platitor de TVA fara a evidentia TVA.Mentionati pe ea ''taxare inversa''( in evidenta dvs 4426=4427).Neaparat,la intocmirea facturii,mentionati codul unic de inregistrare al dvs ( CUI RO ...)ca emitent si al clientului.Verificati aceasta in Codul Fiscal la sectiunea ,,TVA'' si puneti intrebarea si pe un forum de contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 - unde trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? alexberi alexberi 1. Pentru Declaratia 300 - unde se trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa? Furnizorul serviciilor este din ... (vezi toată discuția)