Buna ziua!
Mama a facut o procura notariala pentru o nepoata in vederea folosirii biletelor cfr gratuite obtinute prin legea 189/2000. La prima calatorie cu trenul, nepoata a avut probele cu controlorul si a trebuit sa cumpere bilet in tren pentru ca biletele obtinute prin 189/2000 nu se instraineaza!!!! Cine plateste daunele? Cine trebuia sa stie ca nu se poate face procura conform acelei legi, nu notarul? Am platit 62 de lei procura si 98 de lei biletul in tren, cu suprataxa!
Din pacate, in acest caz culpa apartine mamei dvs, caci trebuia sa stie ca anumite drepturi (precum sunt deducerile sau reducerile ori gratuitatile) oferite cu titlu special de stat, nu pot face obiectul unor cesiuni. Mult succes!
Adica oricine se poate duce cu orice la un notar si incheia un act? Nu se verifica daca ceea ce se cere este si legal? O persoana, un batran in cazul de fata, greu poate afla ca numai biletele cfr oferite gratuit prin legile 118 si 64 pot fi mandatate, iar ale sale, oferite prin 189 nu au acelasi regim. Care este rolul notarului? Nu verifica inainte de a autentifica un document, daca are suport legal sau nu? Se dau acte fara o minima documentare?
Probleme cfr
tudor92
Astăzi, 1 decembrie 2011, am mers cu trenul R347 de la Braşov până la Bucureşti Nord.Am avut cu mine o bicicletă demontabilă iar conform site-ului ... (vezi toată discuția)