avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto avariata grav - cum o pot vinde?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto avariata grav - cum o pot vinde?

Posed un autoturism fabricatie 2001, inmatriculat, care a suferit o avarie destul de insemnata, iar costul reparatiei ar depasi costul masinii puse la vanzare fara sa fie avariata.

Pentru o masina atat de veche nu mai era rentabil sa am CASCO pt ea, si vreau pe cat posibil sa recuperez niste bani din masina avariata.

Nu stiu ce variante am, deocamdata masina este pe spatiu privat depozitata. M-am gandit ca primul pas ar fi sa o radiez din circulatie si apoi de la impozitul local, si sa o pun in vanzare fara documente apoi? Nu vreau sa vand masina piesa cu piesa ci sa o vand intreaga cuiva (pers fizica sau dezmembrari), dat fiind faptul ca 75% din masina poate fi folosita pt piese

Multumesc mult pentru ajutor
Andrei

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:17, 12 Octombrie 2015
Vă sfătuiesc să o vindeți unei firme de dezmembrări auto deoarece este mai rentabil decât la REMAT. Nu știu cât o să obțineți pe ea având în vedere că este fabricată în 2001. De la firma de dezmembrări veți primi un certificat de distrugere cu care puteți merge la fisc și la poliție pentru radiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere auto remat uniq1 uniq1 In ce conditii trebuie dusa masina la Remat(fier vechi), eu am dezmembrat masina, a rams caroserie si cateva elemente, seria sasiu e la locul ei. PE cei de la ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am cumpărat o mașină pentru piese de schimb(cu ... gabydutescu gabydutescu Buna seara,am cumpărat o mașină pentru piese de schimb(cu contract de vânzare cumpărare este declarata la fisc dar nu a fost înmatriculată). Acum vreau ... (vezi toată discuția)