avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abonament Telekom
Discuție deschisă în Executare silită

Abonament Telekom

Buna ziua, acum 6 ani (2010), mi-am reinnoit contractul cu Romtelecom pt. inca o perioada de 2 ani, avand un spatiu comercial intr-un mall. Din cauza crizei financiare, a trebuit sa inchid afacerea si am incercat sa inchid si abonamentul cu cei de la Romtelecom, dar mi-au spus ca nu se poate, mi-au facut o reducere de 50% discount la factura pe urmatoarele 4 luni, dupa aceea facturile venind cu sumele initiale. Am incetat sa le mai platesc si in luna iulie 2015 am primit de la o firma de recuperare ca trebuie sa platesc restul de facturi pana la terminarea celor 2 ani de contract + taxa de reziliere, daca nu sunt data in judecata. E legal? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:14, 13 Octombrie 2015
In primul rand potrivit art. 84 din Legea nr. 296/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare ( Codul consumului), perceperea oricarei taxe de reziliere este nelegala. Pe de alta parte, este apreciata in practica ca si clauza abuziva (conform Legii 193/2000). In al doilea rand, pentru facturile restante, atata timp cat nu ati comunicat rezilierea unilaterala, puteti fi tinuta la plata serviciilor, insa cel mai bun lucru este ca, pe viitor, cand mai primiti asemenea notificari/somatii sa contactati un avocat pentru intocmirea unui raspuns adecvat. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea abonamentului de telefonie mobila fara acord Iasmina09 Iasmina09 Buna ziua, Intampin o problema ca marea companie Vodafone, aprox acum trei saptamani am primit un telefon de la un consultant pentru prelungirea abonamentului ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament internet cristinutamcm cristinutamcm Buna ziua, In data de 3 mai 2012 am facut un abonament de internet . La inceputul lunii august am vrut sa renunt la el. Am depus o cerere in acest sens pe data ... (vezi toată discuția)