avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz sau ce - amenajare loc de joaca pe banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz sau ce - amenajare loc de joaca pe banii membrilor asociatiei de proprietari

Buna ziua,
Am un ap. cumparat intr-un imobil construit de cativa ani. Este o camera unde proprietarii isi depoziteaza bicicletele. Unii dintre proprietari( cei cu copii) vor sa schimbe destinatia camerei in loc de joaca pe perioada cat e frig afara. Numai ca aceasta camera nu este amenajata: nu e iluminata, nu are caldura iar pe jos e beton. Parintii respectivi ar vrea ca amenajarea camerei (inclusiv obiecte de joaca - nu hartie sa joace ,,painile", ,,0 - x" sau ,,vapoarele", sa se faca pe banii tuturor proprietarilor, fie ca au copii, fie ca nu au.
Le-am spus ca nu e corect( in opinia mea), iar ei, parintii, au raspuns ca familiile cu copii sunt mai multe decat cele fara, si ca o sa mai vedem in prima A.G.
Cheltuiala ar trebui suportata lunar de fiecare apartament, intrucat asociatia nu are fond de reparatii( care oricum, ar trebui folosit in alte scopuri)
Va rog, spuneti-mi,ce putem face eu si ceilalti care gandesc la fel ca mine?
Va mai rog deasemenea, sa nu fiti subiectivi cand raspundeti. Fiti impartiali.
Va multumesc,
Cornelusha
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 19:46, 15 Octombrie 2015
Ideea unui loc de joaca nu este rea deloc insa cealalta idee, obligarea tuturor coproprietarilor la plata cheltuielilor necesare amenajarii locului de joaca este proasta.
Iata de ce:
Art. 654 Cod civ.
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.

(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
Perfect de acord cu @u.b.i.k
Acesta este argumentul: acea camera trebuie amenajata si utilata de catre proprietarii care o folosesc in exclusivitate, fara sa mai vorbim de faptul ca ar trebui sa plateasca si chirie pe aceasta folosinta exclusiva.
Va multumesc din suflet amandurora. La prima sedinta ma duc cu sufletul impacat.
Cornelusha
De acord cu cele mentionate mai sus.
Ex: In blocul in care locuiesc, bloc cu 4 etaje, la et.1 al fiecarei scari de bloc, exista acea camera cu destinatia de uscator( deci coproprietari). S-a renuntat la uscator in favoarea amenajarii locului de joaca pentru copii in cazul cand timpul nu permite joaca copiilor in aer liber.
Intelegere a existat si din partea proprietarilor fara copii, a fost cablat iluminatul incaperii de la tabloul electric de scara si s-au facut anumite amenajari. Toate au fost facute de parintii copiilor. Acum au aparut si disputele:
- toata galagia facuta de copii este suportata de locatarii et. 1;
- daca multi parinti au participat la amenajarea camerei, acum nimeni nu mai face curatenie invocand atributia femeii de serviciu ;
- iluminatul din aceasta camera este contestat de locatarii fara copii;
- in acea incapere mai vin si prieteni ai copiilor locatarilor scarii, de la celelalte scari si nu numai;
- unii locatari si-au adus aminte ca acea camera este folosinta comuna si au inceput depozitarea diferitelor obiecte: saniute, biciclete, dulapioare cu borcane, bidoane de plastic, etc.
Vedeti, toate bune si frumoase dar numai pana cand au aparut si efectele. Fiti sigura ca asemene aspecte vor apare( in prima faza) si la dvs. in bloc dupa care apar discutiile si neintelegerile ce vor genera certuri si chiar dispute.
Ar fi bine ca in cadrul sedintei AG sa puneti in discutie aceste aspecte si cei ce vor sustine amenajarea locului de joaca, sa-si asume si responsabilitatea urmarilor.
Buna ziua,
Aveti dreptate in toate privintele. M-am gandit si eu la repercusiuni insa, vecinilor mei trebuie sa le argumentezi cu o lege, un aticol, un alineat ceva...legea bunului simt nu mai exista. Eu mai am si alta banuiala: fiind parinti cu varste intre 25 - 40 ani, sunt priteni intre ei. Nu ca ar fi un lucru rau...dar in detrimentul celorlalti care vor sa se odihneasca, parintii isi vor trimite odraslele la ,,locul de joaca" chiar si in programul de liniste.
Va multumesc inca odata,
Cornelusha

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren coproprietate Bawer Bawer Buna ziua. Am cumparat un aparatament intr-un bloc nou construit si urma ca in lateralul blocului sa fie amenajat un spatiu de joaca pt copii. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Uscatoria comuna mitdan67 mitdan67 Am si eu o problema cu uscatoria comuna . Am cumparat un apartament acum un an la et. 10 dar acest apartament ca si celelalte in aceeasi pozitie cu al meu nu ... (vezi toată discuția)
Parcarea bicicletelor in scara blocului vzsolt vzsolt Buna ziua! Dupa o discutie apriga cu un vecin, m-am gindit sa intreb: Am dreptul sa imi tin bicicleta in scara blocului? :-/ Mentionez ca nu impiedica ... (vezi toată discuția)