Buna ziua. Am cumparat un aparatament intr-un bloc nou construit si urma ca in lateralul blocului sa fie amenajat un spatiu de joaca pt copii. Intre timp constructorul a mai amenajat cateva apartamente la demisol, iar din terenul unde trebuia sa fie spatiu de joaca pentru copii a decis sa il ingradeasca pt apartamentele de la demisol fara acceptul celorlalti locatari. Mentionez ca pt acel teren toti locatarii avem cota parte din momentul in care am achizitionat apartamentele. Va rog sa ma indrumati unde ar trebui sa reclam si ce articole de lege incalca. Sau orice alta solutie. Am incercat sa vb cu constructorul dar nu ne baga in seama. Probabil ca sa vanda apartamentele de la demisol le-a promis si gradina. Ceea ce ma intereseaza pe mine e sa lase terenul liber si noi locatarii il vom amenaja. Dar ce sa facem ca sa nu il imprejmuiasca?
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.
(2) Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.
Art. 690
Drepturile şi obligaţiile coproprietarilor
(1) Fiecare coproprietar este obligat să facă toate actele de conservare, în aşa fel încât să nu împiedice ori să nu îngreuneze exercitarea drepturilor celorlalţi coproprietari. Pentru reparaţiile mari, coproprietarul care avansează cheltuielile necesare are dreptul la despăgubiri în raport cu valoarea drepturilor celorlalţi coproprietari.