Buna ziua,
Locuiesc in Sect 3 București intr-un bloc cu 4 etaje la et 2.
Vecina de la parter din scara noastră de pe tronsonul din stânga scării nu de pe partea noastră, a legat in forma triunghiulara între 3 copaci sfori de alpinism pe care usucă constant rufe.
Acest lucru este foarte deranjant având in vedere ca grădina din fata apartamentului ei este îngrijită de ea in comparație cu grădina noastră, aceasta din urma fiind folosită pe post de teren uscare rufe aproape zilnic.
Care este temeiul legal prin care eu ca și locatar deranjat pot solutiona aceasta problema?
Va rog dacă exista o lege sau prevedere legală care sa ma ajute sa îmi întemeiez plângerea către administrator dacă este acesta modalitatea pe care trebuie sa o urmez.
Menționez ca blocul nostru are uscătorii ce sunt libere și pot fi folosite.
Va mulțumesc anticipat!
în primul rând trebuie să vedeți dacă acea grădină este parte a proprietății Dvs. sau este domeniu public.
dacă este teren aferent blocului, asociația de proprietari - prin votul majorității- este în măsură să hotărască cum se folosește bunul.
Art. 636 Cod Civil
Exercitarea în comun a dreptului de folosinţă
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.
(2) Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.
Terenul din jurul imobilelor de locuit reprezinta domeniul public respectiv primaria locala sesizata oficial,poate desfasura verificari si eventual aplica sanctiuni acelora care ocupa domeniul public fara drept legal si fara acordul autoritatilor
Folosinrea uscatorului.
Ipj
Solicit un raspuns privind folosirea uscatorului de rufe de pe casa scarii unui bloc. Scara in care m-am mutat de mai multi ani este dotata din constructie cu ... (vezi toată discuția)