avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare spatiu comun Buna ziua, am cumparat o camera ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare spatiu comun Buna ziua, am cumparat o camera intr-un ...

Ocupare spatiu comun
Buna ziua, am cumparat o camera intr-un bloc vechi, care are doua etaje, pe fiecare palier sunt patru apartamente si o camera. Aceste camere au acces la o toaleta comuna aflata la mansarda. In camere nu exista toalete. Pentru ca vechiul proprietar detinea si apartamentul de alaturi nu a avut nevoie de acea toaleta, drept pentru care un alt vecin a pus monopol pe acea toaleta si imi refuza accesul la aceasta. In contract si in cartea funciara aceasta figureaza ca spatiu comun pentru camere. Aceste blocuri nu au asociatie de proprietari, utilitatile fiind separate pentru fiecare. Cui trebuie sa ma adresez pentru a remedia situatia aceasta? Politia locala are competente in aceasta speta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Motanel2020 , utilizator 10:06, 12 August 2022
Trebuie sa va adresati insatntei de judecata. Angajati-va avocat si cereti in cererea dvs. de chemare in judecata si plata cheltuielilor de judecata. Asa poate va trece acelui vecin pofta de a mai ocupa abuziv ce nu-i apartine.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Politia locala nu are competenta pe aceasta speta. Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de chemare in judecata indreptata impotriva vecinului care nu permite accesul celorlalti coproprietari in spatiul comun al imobilului.

Conform art. 636 alin. 1 Cod civil, „Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.”

De asemenea, potrivit art. 636 alin. 2 Cod civil, „Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun, poate fi obligat la despăgubiri.”

Cu stima.
Va multumesc mult
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consider că sunt inundat în mod intenționat de vecin care a distrus/vandalizat ferestrele podului. cine trebuie să rezolve această problemă? tib71stef2008 tib71stef2008 Am un vecin de palier (mansarda) care de câțiva ani mă inundă prin acțiunile sale de distrugere, vandalism ferestre pod,doar el a avut acces în ultimii ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv ialexii ialexii Bună ziua, Sper că nu repet o întrebare deja adresată pe site. Problema mea este următoarea: Locuiesc de 1 an într-un bloc dintr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Pod peste mansarda 4drc 4drc Buna ziua , Sunt proprietarul unui apartament et 2 + mansarda . Vecinul meu a amenajat peste mansarda inclusiv peste proprietatea mea ,un spatiu , adica ... (vezi toată discuția)