avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pod peste mansarda
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pod peste mansarda

Buna ziua ,
Sunt proprietarul unui apartament et 2 + mansarda . Vecinul meu a amenajat peste mansarda inclusiv peste proprietatea mea ,un spatiu , adica mansarda 2 .Acest spatiu nu este trecut in actele cladirii si de precizat este faptul ca acest spatiu se poate intra doar prin apartamentele noastre (nu este posibilitate de acces din casa scarii ).
As dori sa sctiu daca am mijloace de a-l forta pe vecin sa elibereze partea de desupra apartametului (mansardei ) aflate in proprietatea mea .
Cel mai recent răspuns: 4drc , utilizator 13:47, 27 Februarie 2020
Buna ziua,

Normal ca sunt mijloace. Sa inteleg ca dansul are pretentia sa treaca prin apartamentul dumneavoastra pentru a ajunge la mansarda construita ilegal? nu cred ca detine autorizatie de construire, nu ar avea cum sa o obtina, la cum ati descris situatia. Nu reusesc sa vizualizez cum sunt pozitionate mansardele si apartamentele pentru a va putea spune mai multe.
Este neclar cum a executat vecinul mansarda 2 fara a asigura cale de acces din proprietatea sa
Dv ati dat acordul pentru modificare ?
Buna ziua ,
Nu detine autorizatie , acest lucru deja e confirmat de verificarile efectuate de catre autoritatile locale(Politia locala) .
Ca si intrare in acel spatiu , aceasta are loc prin apartamentul dansului . Si eu am posibilitatea sa imi fac acces la acel spatiu , insa momentan daca as incerca as intra direct in casa vecinului , fizic , deoarece dansul nu detine documente pe acel spatiu , deci ar trebuie sa fie doar spatiu dintre plafonul apartamentului meu si acoperis .
In noiembrie am depus si o sesizare la iSC , insa fara nici un raspuns.
Nelamurirea mea este daca sunt proprietar al unei mansarde , pana unde este proprietatea mea pe verticala ? Actualmente daca as dori sa schimb plafonul camerelor si in loc de orizontal sa le fac oblice , inainte de a incepe orice demers privind autorizatiile , va trebui sa il chem in judecata pe acel vecin ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.42 lege 230/2007 eugen82 eugen82 art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului ... (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)