avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz sau ce - amenajare loc de joaca pe banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz sau ce - amenajare loc de joaca pe banii membrilor asociatiei de proprietari

Buna ziua,
Am un ap. cumparat intr-un imobil construit de cativa ani. Este o camera unde proprietarii isi depoziteaza bicicletele. Unii dintre proprietari( cei cu copii) vor sa schimbe destinatia camerei in loc de joaca pe perioada cat e frig afara. Numai ca aceasta camera nu este amenajata: nu e iluminata, nu are caldura iar pe jos e beton. Parintii respectivi ar vrea ca amenajarea camerei (inclusiv obiecte de joaca - nu hartie sa joace ,,painile", ,,0 - x" sau ,,vapoarele", sa se faca pe banii tuturor proprietarilor, fie ca au copii, fie ca nu au.
Le-am spus ca nu e corect( in opinia mea), iar ei, parintii, au raspuns ca familiile cu copii sunt mai multe decat cele fara, si ca o sa mai vedem in prima A.G.
Cheltuiala ar trebui suportata lunar de fiecare apartament, intrucat asociatia nu are fond de reparatii( care oricum, ar trebui folosit in alte scopuri)
Va rog, spuneti-mi,ce putem face eu si ceilalti care gandesc la fel ca mine?
Va mai rog deasemenea, sa nu fiti subiectivi cand raspundeti. Fiti impartiali.
Va multumesc,
Cornelusha
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 19:46, 15 Octombrie 2015
Cata minte trebuie sa n-ai ca sa amenajezi loc de joaca pentru copii langa celelalte locuinte, in bloc?
Ce-or fi crezut cei care au avut ideea asta, dar si cei care au acceptat-o, ca acesti ingerasi chiar sunt ingeri si vor canta lieduri? Numai daca te duci intr-un parc unde este amenajat loc de joaca cu topogane, leagane, balansoare etc. iti poti da seama ce te asteapta intr-un bloc.
@cornelusha
In sedinta DG, amintiti-i presedintelui ca avea camera este parte comuna a locatarilor scarii.Deci, o particica din acea camera va apartine si dvs, sunteti coproprietar. Daca unul dintre coproprietari nu este de acord cu amenalarea ca spatiu de joaca pentru copii, presedintele are obligatia sa respecte Legea 230 dupa care se conduce asociatia de proprietari. Este un drept al dvs sa dispuneti cum vreti de acea particica din camera dar cu conditia sa respectati statutul asociatiei.Si acest satut are la baza Legea 230.

Scuze, AG , nu DG ( din viteza )
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuire teren coproprietate Bawer Bawer Buna ziua. Am cumparat un aparatament intr-un bloc nou construit si urma ca in lateralul blocului sa fie amenajat un spatiu de joaca pt copii. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Uscatoria comuna mitdan67 mitdan67 Am si eu o problema cu uscatoria comuna . Am cumparat un apartament acum un an la et. 10 dar acest apartament ca si celelalte in aceeasi pozitie cu al meu nu ... (vezi toată discuția)
Parcarea bicicletelor in scara blocului vzsolt vzsolt Buna ziua! Dupa o discutie apriga cu un vecin, m-am gindit sa intreb: Am dreptul sa imi tin bicicleta in scara blocului? :-/ Mentionez ca nu impiedica ... (vezi toată discuția)