Buna ziua!
Bunicul meu a decedat recent si as dori sa stiu daca bunica poate beneficia de ajutorul lunar conform Legii nr. 578/2004 si care ar fi suma primita? Ea are o pensie de agricultor de 471 lei iar el avea cumulata pensia de stat cu cea de agricultor la putin peste 500 de lei.
,,Ajutorul lunar se acorda in situatia in care cuantumurile drepturilor de pensie realizate la data solicitarii de catre beneficiari sunt mai mici de:
364 lei, in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza de pensie stabilita in baza prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, sau stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, precum si in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza atat de pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, cat si in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori;
140 lei, in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza numai de pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori.
Am citit de atatea ori dar ce am subliniat mai sus imi scapase..inseamna ca ramane doar cu pensia ei de drept...
Multumesc pentru raspuns!
Pensie de vaduv
bennyv
Am si eu o intrebare la care sunt nedumerit.
Bunica mea in varsta de 69 de ani beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 364 lei, dar nu poate beneficia ... (vezi toată discuția)