avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor lunar sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor lunar sot supravietuitor

Buna ziua!
Bunicul meu a decedat recent si as dori sa stiu daca bunica poate beneficia de ajutorul lunar conform Legii nr. 578/2004 si care ar fi suma primita? Ea are o pensie de agricultor de 471 lei iar el avea cumulata pensia de stat cu cea de agricultor la putin peste 500 de lei.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Ellena21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:13, 13 Octombrie 2015
Toate informatiile le gasiti aici:

[ link extern ]
,,Ajutorul lunar se acorda in situatia in care cuantumurile drepturilor de pensie realizate la data solicitarii de catre beneficiari sunt mai mici de:

364 lei, in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza de pensie stabilita in baza prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, sau stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, precum si in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza atat de pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, cat si in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori;
140 lei, in situatia sotului supravietuitor care beneficiaza numai de pensie stabilita in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori.
Am citit de atatea ori dar ce am subliniat mai sus imi scapase..inseamna ca ramane doar cu pensia ei de drept...
Multumesc pentru raspuns!
Da.
Ramane cu pensia de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul lunar pentru soþul supravieþuitor simpatyk simpatyk Buna ziua Am o matuse care are pensie de urmas dupa sotul ei si vrea sa stie daca poate lua si Ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor Legea nr. 578/2004 ... (vezi toată discuția)
Pensie de vaduv bennyv bennyv Am si eu o intrebare la care sunt nedumerit. Bunica mea in varsta de 69 de ani beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 364 lei, dar nu poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie de supravietuitor aaaalinuta aaaalinuta am si eu o intrebare, am o mama singura , cu o pensie de 410 Ron, tata meu a murit acum un an, se incadreaza in acea pensie de supravietuitor, specific ca ei ... (vezi toată discuția)