Am luat de la casa de pensii o adeverinta de stagiu de cotizare si am constatat ca-mi lipsesc patru luni. M-am adresat firmei la care am lucrat in perioada lipsa si acestia mi-au dat in copie declaratiile trimise catre casa de pensii( cu nr. de inregistrare) cu cotizatiile platite pentru lunile respective. Cui trebuie sa ma adresez?
1. Faceti o scrisoare catre Casa de Pensii, anexati copiile dupa declaratiile lunare nominale si dupa ordinele de plata, si solicitati remedierea situatiei.
2. Daca nu se rezolva va adresati Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Am trimis la Casa de pensii copii dupa declaratiile lunare nominale si dupa ordinele de plata, si am solicitat remedierea situatiei. Raspunsul de la Casa de pensii a fost ca angajatorul trebuie sa depuna o declaratie rectificativa/initiala si ca inregistrarea datelor cuprinse in adeverintele de stagiu de cotizare sunt inregistrate exact cum au fost declarate de angajator. Si atunci de ce nu apar cele 4 luni de cotizare, daca declaratiile angajatorului au fost inregistrate la ei(au nr. de inregistrare de la Casa de pensii) cu date corecte?