avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Solutie amiabila esalonare plati
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Solutie amiabila esalonare plati

In vederea recuperarii unei datorii pe care societatea o are catre X, si care a fost cesionata catre Y, societatea a fost anuntata ca este posibila o solutie amiabila. Societatea a cerut o esalonare de plata. Pentru posibilitatea unui grafic de plata esalonata a datoriei de catre societate, reprezentantul societatii de recuperare, solicita, date de venituri si cheltuieli personale ale administratorului, motivand ca nu poate face o oferta de esalonare in rate.Ce este de facut?

Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
sysyica, utilizator
Societatea în cauză poate iniția procedura medierii.Doar prin dialog și analizarea împreună cu toate părțile a situației în ansamblu, se pot identifica opțiuni și soluții reciproc convenabile . Nu văd de ce nu ar putea fi posibilă ajungerea la o înțelegere privind plata eșalonată.Doar dacă nu se dorește, în opinia mea, din varii motive.
Sa intelegem , ca trebuie sa le comunicam salariul administratorului , (care in prezent lucreaza ca angajat la o firma de transport) si cheltuielile familiei?
Sigur, salariul administratorului este relevant pentru a afla cam ce și-ar permite să achite lunar.Cheltuielile familiei presupun că doar dânsul le cunoaște, astfel că este necesar să se poarte discuții direct cu acesta.
In vederea recuperarii unei datorii pe care societatea o are catre X, si care a fost cesionata catre Y, societatea a fost anuntata ca este posibila o solutie amiabila

X este o societate/persoana juridica sau o persoana fizica?
Y idem intrebarea de la X, pentru a putea intelege ce legatura au veniturile salariale ale administratorul cu datoria unei societati
X Societate de telefonie PJ ,Y societate PJ care este delegata de Z, alta societate PJ care a cumparat creanta de la X,. PJ . Creanta are 70% taxa reziliere contract. Contract prelungit fara a achizitiona telefon. Contract prelungit prin " bunavointa" unei angajate de la societatea de telefonie care a pus admnistratorul sa semneze act aditional, fara sa-i aduca la cunostinta prelungirea contractului cu 12 luni. Creanta de taxa reziliere este una abuziva sau nu ?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
sysyica, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract abuziv Birou de Mediator Bardasanu Marius Birou de Mediator Bardasanu Marius Am incheiat un contract pe 2 ani (obligat de furnizor) de telefonie fixa si internet cu un furnizor de servicii, pentru un spatiu inchiriat initial pe un ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)
Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)