avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract mandat presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract mandat presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua,

am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri:
1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si presedinte, avand in vedere ca primesc si remuneratie ?
2. cine va semna ca reprezentant al asociatiei de proprietari, Comitetul Executiv, administratorul + cenzorul ?
3. se poate inchiea contratul de mandat pe o perioada nedeterminata ?
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 23:45, 20 Decembrie 2017
Contractul de mandat se semneaza din partea asociatiei de proprietari fie de catre vicepresedintele desemnat de catre presedinte,fie de catre unul sau de catre mai multi membrii ai comitetului executiv
Contractul de mandat nu poate fi pe perioada nelimitata, ci atata cat a hotarat AG, adica pana la urmatoarea AG de alegeri, conform statutului asociatiei.
multumesc pentru raspuns - nu s-a mentionat nici o perioada. stiu ca adunarea generala se convoaca anual conform art 23, alin 1 dar nu se face nici o referire la perioada (mandatul) presedintelui asociatie. deci, conform principiului "ce nu este interzis - este permis" :) nu vad o problema a perioadei. pana la urma, conform art 23 alin 4 se poate convoca oricand adunarea generala de catre comitet sau minim 20 % din locatari - deci te poate schimba.
Statutul asociatiei ce zice?
Mandatul celor alesi trebuie sa fie precizat in statut clar sau macar sa existe prevederea in statut ca "adunarea generala stabileste durata mandatului cu ocazia alegerilor". Si in acest al doilea caz, adunarea generala trebuie sa rspecte statulul iar in procesul verbal intocmit la adunarea generala sa cuprinda ca cei alesi au mandat de 1-2-3-4 ani.

Alte discuții în legătură

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Presedinte de asociatie CosminA82 CosminA82 Buna ziua ! As dori sa va intreb daca este obligatoriu ca in fiecare adunare generala anuala sa se faca alegeri pentru presedinte.Mentionez ca eu ca si ... (vezi toată discuția)
Ce fel de obligatii CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care \\"obligatii\\" la inceput de an(2014)? \\"Asociatiile de ... (vezi toată discuția)