avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de asociatie

Buna ziua ! As dori sa va intreb daca este obligatoriu ca in fiecare adunare generala anuala sa se faca alegeri pentru presedinte.Mentionez ca eu ca si presedinte am un contract de mandat pe perioada nedeterminata! Este legal?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:50, 8 Octombrie 2013
Fiecare asociatie de proprietari decide in cadrul adunarii generale prin votul participantilor perioada in care intelege sa acorde increderea in favoarea unui proprietar pentru a mandata reprezentarea si apararea intereselor asociatiei de proprietari si a membrilor acesteia
De regula nu se decide mandatarea "pe viata"
Mandatul de presedinte trebuie specificat in statutul asociatiei.
Cititi-l si organizati AG de alegeri la termenele respective.

Nu se face contract de mandat pe timp nelimitat. Ar veni in contradictie cu caracterul democratic al oricarei asociatii.
Chiar daca un proprietar este ales 20 ani succesiv la conducerea asociatiei, contractul sau de mandat sfarseste si incepe altul nou la fiecare AG de alegeri.
De obicei perioada de mandat a membrilor com. executiv, precum si a comisiei de cenzori este de 2-3 ani, asa cum s-a hotarait in statut. Nu este practic ca la fiecare AG anuala sa se faca alegeri.
Deci nu este normal ca perioada de mandat sa fie pe perioada nelimitata. Daca totusi membrii as. prop. vor sa aleaga aceeasi persoana pe o perioada mai lunga, se va proceda in consecinta, adica la urmatoarea AG de alegeri, fostul presedinte este ales in com. ex.
In fine, aceeasi metoda se aplica si la ceilalti membri din comitet si com. de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari sebilicka sebilicka Ce tip de contract se incheie intre cenzor si asociatie de locatari incepand cu data de 01.2013, model de contract si actul care inceteaza raporturile intre ... (vezi toată discuția)