avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce fel de obligatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce fel de obligatii

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care "obligatii" la inceput de an(2014)?

"Asociatiile de proprietari au de indeplinit cateva obligatii, in caz contrar putand fi amendate

Asociaţiile de proprietari au anumite obligaţii pe care trebuie să le îndeplinească la începutul fiecărui an, potrivit unei informări a Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, din care face parte şi Uniunea Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti. În caz contrar, neîndeplinirea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei, potrivit legislaţiei în vigoare. Concret, este vorba despre faptul că în primul trimestru al anului asociaţiile trebuie să organizeze adunarea generală ordinară, ce este convocată de către preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei. "

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:49, 7 Februarie 2014
Mi se pare destul de clar. Scrie pe romaneste ca trebuie convocata AG.

:offtopic: Chiar si stilul este pur romanesc. Adica AG este obligatii sau, viceversa, AG sunt o obligatie. Saraca limba romana! Bine ca totusi putem sa mai citim din 2 in 2 si sa intelegem in general ce vra sa zica textul.

Mie imi pare groznica amenintarea cu amenda... :rtfm::smileycool::pleasantry::duh:
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
elga50, moderator
Legea 230/2007 Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;


1.Pai, in ce scop-pentru ce? sa fie convocata ?!
Fiindca daca sunt probleme, stim noi,locatarii, presedintele etc., daca si cand sa convocam adunarea generala!(ce se baga astia in "bucataria" asociatiilor,n-au ce face?)
2.Si amenda pentru ce este?
Va multumesc.
No, no, no....stati asa!
Oti fi stiind dv. ce aveti nevoie, dar daca cititi legea, a scris @thran mai sus fragmentul din lege, o sa vedeti ca este o obligatie a asociatiei de a organiza aceste AG.
In cadrul acestei AG se elaboreaza o dare de seama cu activitatea comitetului executiv, cu aspectele financiare etc din anul care a trecut si, foarte important, se elaboreaza un buget de venituri si cheltuieli care va da reperele asupra a ceea ce doriti sa efectuati ca lucrari in bloc, cu eventuale mariri de salarii si alte cheltuieli si pe de alta parte reper pentru cati bani aveti nevoie si astfel sa va calibrati bine fondurile de rulment, de reparatii.....

Adica trebuie gospodarita activitatea viitoare, plus ca din cand in cand trebuie sa alegeti comitetul executiv, comisia de cenzori, chiar daca oamenii raman aceiasi.
Mda...bine, va multumesc mult..da' chiar asa...sa dai amenda...da-o-ncolo, parca ne-ar da banii afara din casa...
Sanatate!

Alte discuții în legătură

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Prima ag dupa constituirea asp abif abif Este definita legal durata mandatului presedintelui asociatiei ales la AG de constituire a asociatiei? Se pot face alegeri pentru presedinte, membrii in BE si ... (vezi toată discuția)