avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce fel de obligatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce fel de obligatii

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care "obligatii" la inceput de an(2014)?

"Asociatiile de proprietari au de indeplinit cateva obligatii, in caz contrar putand fi amendate

Asociaţiile de proprietari au anumite obligaţii pe care trebuie să le îndeplinească la începutul fiecărui an, potrivit unei informări a Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, din care face parte şi Uniunea Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti. În caz contrar, neîndeplinirea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei, potrivit legislaţiei în vigoare. Concret, este vorba despre faptul că în primul trimestru al anului asociaţiile trebuie să organizeze adunarea generală ordinară, ce este convocată de către preşedintele sau de comitetul executiv al asociaţiei. "

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:49, 7 Februarie 2014
Pai poate nu stiu eu sa citesc bine si mai citesc inca odata pentru a clarifica.
Dumneavoastra spuneti ca
Orice mandat are 3(trei) ani maxim. De unde durata unui mandat de 4 ani ?

Apoi citati articolul care va contrazice.
In articol se spune clar "daca partile nu au prevazut un termen". Intelegeti?
Partile suntem noi, proprietarii constituiti in asociatie, adunarea generala, presedinte si cei alesi.
Daca asociatia in adunarea generala de constituire, a prevazut in statut, in acordul de asociere, ca cei alesi au un mandat de X ani, aceasta este durata mandatului si nu 3 ani, decata daca X=3!
Iar daca nu se prevede in statut sau in acordul de constituire durata mandatului, exista adunarea generala care poate stabili durata mandatului cu ocazia alegerilor, de fiecare data cand se fac alegeri si iar suntem in termenii primei parti a articolului invocat de dumneavoastra.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract mandat presedinte asociatie de proprietari oroian2002 oroian2002 Buna ziua, am ales presedinte de asociatie de proprietari si am urmatoarele nelamuriri: 1. se va incheia un contrat de mandat intre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Prima ag dupa constituirea asp abif abif Este definita legal durata mandatului presedintelui asociatiei ales la AG de constituire a asociatiei? Se pot face alegeri pentru presedinte, membrii in BE si ... (vezi toată discuția)