avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cai atac rezolutie NUP necomunicata, al succesorului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cai atac rezolutie NUP necomunicata, al succesorului partii vatamate

Buna ziua.
Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar de inselaciune, instrumentat intre dec. 2012 - ian. 2014. Mama mea (nevazatoare, cu handicap grav) a decedat in oct. 2014 fara a primi vreo rezolutie in acest dosar. Acuzatul din acest dosar este in actiune de executare silita contra mea ca succesor (si tert dobanditor al unui imobil de la mama mea) in baza unei hotarari judec. bazate pe acte care au constituit obiectul dosarului penal (a fortat-o sa semneze niste acte aditionale la o promosiune de v-c sub santaj si fara consimtamant, cu complicitatea notarului; s-a "razgandit" apoi in privinta cumpararii, pentru a lua inapoi avansul, insa stiind ca mama mea nu il mai avea, pntru a executa silit imobilul). Intamplator, azi gasesc in dosarul executorilor o copie a rezolutiei emise in acel dosar (fara solutia motivata) in care se dispunea NUP, datata ianuarie 2014. Stiu sigur ca aceasta nu a fost comunicata mamei mele.
Deoarece a trecut termenul legal in care partea vatamata putea face plangere la rezolutie si oricum nu mai exista partea vatamata, pot ca succesor si parte interesata/afectata solicita Parchetului comunicarea rezolutiei catre mine, apoi pot ataca in instanta rezolutia? E corect urmatorul algoritm:
1. Cerere Parchet comunicare rezolutie si solutie in calitate de succesor.
2. Daca o comunica, plangere catre procuror general sau actiune instanta?
Daca nu o comunica, actiune instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:08, 20 Octombrie 2015
Solicitati sa vi se comunice ordonanta, apoi o atacati la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile, ulterior, daca se mentine solutia, la instanta.
Daca cineva din familie i-a aruncat scrisoarea la gunoi, decizia se considera comunicata. Obligatia autoritatilor era sa o trimita prin posta, nu sa i-o citeasca ei cu voce tare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este comunicarea rezolutiei de nup catre partea vatamata obligatorie? catinf catinf Buna ziua, Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar instrumentat intre 2012-2014. Ea a decedat in 2014 fara a primi nicio ezolutie de la parchet. De ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror Nina1 Nina1 Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ? Care este termenul in care se da raspuns unei ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)