avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este comunicarea rezolutiei de NUP catre partea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este comunicarea rezolutiei de NUP catre partea vatamata obligatorie?

Buna ziua,
Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar instrumentat intre 2012-2014. Ea a decedat in 2014 fara a primi nicio ezolutie de la parchet. De curand am gasit rezolutia, emisa in 2014 cu solutia de NUP, intr-un dosar de judecatorie. Am 2 intrebari:
1. Are procurorul obligatia legala de a comunica partii vatamate rezolutia in 20 de zile de la emitere? Daca da, pot trage la raspundere procurorul si cum, in calitate de succesor al partii vatamate si persoana afectata direct de solutia de NUP?
2. Am solicitat parchetului ccomunicarea catre mine a solutiei si a dovezii comunicarii catre mama mea. Mi-au trimis in copie rezolutia si solutia, am facut plangere la rezoltie catre prim procuror. Au trecut 20 de zile de la plangere si nu a primit solutia plangerii. Termenul in care ma pot adresa instantei cu plangerea curge de la implinirea celor 20 de zile (adica 20 + 20)? Dosarul se depune la sectia penala? Are vreun regim special?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 16:52, 5 Decembrie 2015
Dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Depuneti plangerea la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Multumesc. Pentru intrebarea 1, exista obligatia procurorului de a comunica rezolutia in termen?
Ordonanţa de clasare se comunică în copie persoanei care a făcut sesizarea, suspectului, inculpatului sau, după caz, altor persoane interesate.
imi cer scuze ca insist, este procurorul obligat prin lege sa comunice partii vatamate?
Din lege v-am raspund si eu.

Alte discuții în legătură

Cai atac rezolutie nup necomunicata, al succesorului partii vatamate catinf catinf Buna ziua. Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar de inselaciune, instrumentat intre dec. 2012 - ian. 2014. Mama mea (nevazatoare, cu handicap grav) a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)
Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)