Buna ziua,
Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar instrumentat intre 2012-2014. Ea a decedat in 2014 fara a primi nicio ezolutie de la parchet. De curand am gasit rezolutia, emisa in 2014 cu solutia de NUP, intr-un dosar de judecatorie. Am 2 intrebari:
1. Are procurorul obligatia legala de a comunica partii vatamate rezolutia in 20 de zile de la emitere? Daca da, pot trage la raspundere procurorul si cum, in calitate de succesor al partii vatamate si persoana afectata direct de solutia de NUP?
2. Am solicitat parchetului ccomunicarea catre mine a solutiei si a dovezii comunicarii catre mama mea. Mi-au trimis in copie rezolutia si solutia, am facut plangere la rezoltie catre prim procuror. Au trecut 20 de zile de la plangere si nu a primit solutia plangerii. Termenul in care ma pot adresa instantei cu plangerea curge de la implinirea celor 20 de zile (adica 20 + 20)? Dosarul se depune la sectia penala? Are vreun regim special?
Multumesc.
Dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Depuneti plangerea la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.