avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa si adeverinta de vechime restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa si adeverinta de vechime restante

Buna seara!

Acum o luna am demisionat de la fostul loc de munca si am cerut in scris sa mi se elibereze o adeverinta de vechime si tichetele de masa restante la adresa din buletin .
Astazi am primit un telefon de la o firma de curierat ca urmeaza sa primesc maine un colet de la fostul angajator.
Am sunat o colega de birou de la fostul angajator pentru a afla ce s-a depus in colet si am aflat ca mi s-a trimis doar adeverinta de vechime cu plata la destinatie si ca tichetele mi se vor acorda doar daca ma prezint personal la firma.
Mentionez ca actualul loc de munca se afla in afara localitatii de domiciliu si nu am cum sa ajung la fostul angajator pentru a-mi ridica tichetele in timpul programului de la departamentul administrativ. Din ce mi-a povestit colega se incearca pe cat posibil sa mi se amane plata si acordarea drepturilor salariale restante, tichete de masa, adeverinta, si se incearca a mi le trimite fiecare contracost.

Intrebare: Poate angajatorul sa refuze a-mi trimite tichetele cu confirmare de primire la solicitarea scrisa din partea mea?
E normal sa platesc eu curieratul pentru o adeverinta de vechime?

Astept un raspuns !
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 13 Octombrie 2015
mona22 a scris:

....

Intrebare: Poate angajatorul sa refuze a-mi trimite tichetele cu confirmare de primire la solicitarea scrisa din partea mea?
E normal sa platesc eu curieratul pentru o adeverinta de vechime?
...

Poate refuza sa va trimita tichetele de masa prin posta, intrucat legea nu-l obliga sa faca asa ceva.

De asemenea, comunicarea adeverintei de vechime nu este prevazuta in legislatie. Se pare ca angajatorul este cel care decide cum comunica un astfel de document.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet neridicat de destinatar si dupa retur, nici de expeditor marcoprod marcoprod 1. Inainte de a pleca definitiv din localitatea \"A\", am expediat fostului coleg (plecat in localitatea \"B\") un colet cu un obiect ce ii apartinea. Ne-am ... (vezi toată discuția)
Durata eliberarii adeverintei de vechime tina&dcn tina&dcn As dori sa stiu si eu cat dureaza eliberarea unei adeverinte de vechime pt. ca astept deja de 4 luni aceasta adeverinta de la ultimul loc de munca... Deja ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou Gina Dorofte Gina Dorofte Buna ziua ..sunt angajatul unei societati.De craciun fiind zile libere legale am fost obligat sa vin la serviciu...nu m-am opus deciziei stiind faptul ca ... (vezi toată discuția)