avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet neridicat de destinatar si dupa retur, nici de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet neridicat de destinatar si dupa retur, nici de expeditor

1. Inainte de a pleca definitiv din localitatea "A", am expediat fostului coleg (plecat in localitatea "B") un colet cu un obiect ce ii apartinea. Ne-am inteles ca el sa plateasca costul transportului.
2. In momentul sosirii la destinatie, in "B", colegul nu era acasa iar mama sa a refuzat sa plateasca transportul si implicit sa preia coletul
3. Coletul a fost returnat in localitatea "A".
4. Eu nu mai ma intorc in localitatea "A" si nici nu ma intereseaza obiectul
5. Firma de curierat (ultra!!!) rapid, imi tot trimit mesaje, ma suna, trimit sms-uri ca sa ridic coletul. Le-am explicat faptul ca nu e obiectul meu, ca a fost o intelegere cu colegul ca sa ii trimit obiectul si ca el va suporta costul transportului si ca sa ia direct legatura cu el ca sa i-l predea. Firma a replicat, spunand ca vor trebui platite 3 transporturi. Le-am raspuns ca nu este problema mea si sa discute cu destinatarul.
Intrebari:
a) ce se intampla daca destinatarul nu vrea sa ridice coletul?
b) pot avea neplaceri cauzate de faptul ca eu nu sunt interesat sa ridic acest colet si, in plus, nici nu mai sunt de 2 saptamani in localitatea "A"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:12, 28 Iulie 2023
dvs ati chemat curierul, dvs sunteti titularul de contract. sunteti bun de plata. intelegerea cu fostul coleg nu implica firma de curierat. destinatarul nu e obligat sa accepte trimiterea. firma de curierat e indreptatita sa va urmareasca (cum cred ei de cuviinta) pentru a-si recupera contravaloarea transportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema awb-uri florenzza florenzza Buna ziua, Cum procedez in situatia in care am expediat un colet in anul 2011, iar destinatarul m-a instiintat in anul 2013 ca nu a primit acel colet si nu ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)