avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu cu furnizorul de energie electrica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu cu furnizorul de energie electrica

buna ziua,
In data de 6 octombrie 2014 mi-a fost verificat contorul de inregistrare a consumului de energie aflat la limita proprietatii (pe stalpul aflat pe drumul public), de catre doi salariati ai serviciului de inspectie tehnica, asa cum reiese din documentele primite de mine ulterior. In urma acestui control care s-a efectuat fara martori si fara a se solicita prezenta mea in calitate de beneficiar al serviciului, s-a procedat la inlocuirea contorului pe motiv de necomformitati ale plombelor metrologice.In luna aprilie am primit o factura in valoare totala de 7.766 Ron,suma reprezentand consum fraudulos in anul 2013 si mai multe documente intocmite unilateral de catre o comisie de analiza a furnizorului de energie cum ar fi: proces verbal de analiza a abaterilor, proces verbal de stabilire a despagubirilor si fisa de evaluare a energiei consumate si neinregistrate.Intrucat contorul demontat de aceasta comisie a fost montat in lipsa mea am depus o contestatie in care am solicitat bonul de miscare a acestui aparat care ar trebui sa existe in arhiva societatii , sa poarte semnatura mea si seriile plombelor cu care a fost montat.Doar neconcordanta intre acest document (seriile sigiliilor!) si seriile celor care au fost consemnate la data controlului ar justifica o astfel de gaselnita a prestatorului de servicii. Nu am primit nici un raspuns la contestatie(dar in luna august au venit penalitati la factura amintita!) drept pentru care am chemat in judecata in data de 8 septembrie 2015 prestatorul de servicii, in vedere a anularii documentelor intocmite unilateral si anularii facturii aberante.
In asteptarea procesului,astazi la un an de la interventia descrisa am primit un raspuns de la biroul de reclamatii al furnizorului de energie electrica, in care mi se spune ca se mentine decizia lor privind masurile luate, intrucat contorul a fost transmis( acum!!!) la producator in vederea expertizarii metrologice.Si acum citez: "dupa obtinerea Raportului de expertiza se va intruni comisia de reanaliza care va stabili daca se mentin sau nu hotararile comisiei de analiza."Ce ma sfatuiti sa-i intreb cand voi merge in instanta?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:42, 13 Octombrie 2015
Stati sa ne intelegem
Dv ati apreciat ca ati fost prejudiciat in drepturile dv, si v-ati asumat responsabilitatea sa actionati furnizorul de energie electrica in instanta de judecata-fara insa a aminiti in treacat macar obiectul actiunii si cum ati motivat in fapt si in drept actiunea
Dupa depunerea actiunii va interesati
Ce ma sfatuiti sa-i intreb cand voi merge in instanta?

Asteptati sa primiti intampinare la actiunea dv si daca apreciati util si necesar,puteti raspunde la eventuala intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al unei companii de furnizare a energiei electrice jon74 jon74 In luna martie s-au prezentat la sediul societatii noastre doi angajati ai companiei de furnizare a en.electrice pt.o verificare a contorului.Contorul se afla ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal e-on andreivio andreivio Buna ziua, La locuinta personala am avut un control de la E-on, in iulie anul trecut, care a constatat ca la contor nu existau doua sigilii. Mi s-a explicat ... (vezi toată discuția)