avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contestare proces verbal E-On
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contestare proces verbal E-On

Buna ziua,

La locuinta personala am avut un control de la E-on, in iulie anul trecut, care a constatat ca la contor nu existau doua sigilii. Mi s-a explicat ca lipsesc sigilii interioare, cele exterioare fiind intacte. S-a intocmit o nota de constatare, si mi s-a schimbat contorul, cel initial urmand sa fie examinat de o comisie, pentru a se verifica daca au fost interventii asupra lui. Am mentionat in nota de constatare, ca obiectiune, faptul ca sigiliile de pe partea exterioara sunt intacte, fapt pe care cei veniti in control nu-l trecusera in nota. Dupa jumatate de an am primit un proces verbal de analiza a abaterilor si unul de stabilire a despagubirilor, ambele incheiate in octombrie 2014, de o comisie din cadrul E-on, in absenta mea. In aceste documente se mentioneaza doar atat: "se considera interventie neautorizata ce a condus la neinregistrarea energiei electrice consumate. Se recalculeaza conform legislatiei in vigoare." Nu se detaliaza nimic in plus. Cele doua hartii sunt insotite de o factura cu un consum pe care E-on mi-l impune pentru un an de zile retroactiv, in valoare totala de cca 4000 de lei.
Evident ca vreau sa contest aceasta decizie a E-on! Tin sa precizez ca in niciun document nu se mentioneaza ca s-ar fi constatat semne ale unei interventii la retea, ca singura neregula stabilita de ei este lipsa acelor sigilii. S-au inventariat consumatorii pe care ii am in casa si nu s-au costatat consumatori foarte mari(cel mai mare consumator este un boiler, care nu functioneaza decat vara, in rest existand obisnuita masina de spalat, cuptor cu microunde, frigider, televizoare, etc). De asemenea, e important sa precizez ca factura medie, inainte de control era de aprox. 300 lei pe luna, iar acum, dupa instalarea noului contor, e cam tot la fel. Inutil sa mai spun ca eu habar nu aveam cum arata acele sigilii, pentru ca nu ma pricep la tehnica de genul asta, ca nu am preocupari de genul celor sugerate de E-On si ca in mod cert acele sigilii nici macar nu au existat, inca de la momentul instalarii contorului, adica acum vreo 10-11 ani. Nici nu prea stiu cum s-ar fi putut interveni la contor, cata vreme era sigilat pe exterior, iar contorul este incastrat in peretele exterior al casei. Probabil ca ar fi trebuit sa sparg peretele...
Una peste alta, acum imi imputa un consum care nu a fost inregistrat niciunde, in mod arbitrar, pentru care imi factureaza peste 4000 de lei, suma pe care ma obliga sa o achit in 10 zile calendaristice(de parca sume de genul asta s-ar afla in buzunarul meu oricand...). Si, repet, factura mea medie, pentru curentul electric, este de cel putin 300 de lei pe luna. ...
Stiu ca pot sa contest acest proces verbal, dar cum si unde? Si pe ce baza? Teama mea e ca aceasta contestatie nu-i va impiedica sa ma debranseze de la retea. Si nu ma pot lipsi de energia electrica, mai ales ca am si un copil de gradinita. Nu am de unde si mai ales nu am de ce sa le achit aceasta despagubire, cata vreme stiu ca nu am umblat in contorul acela si oricum platesc facturi mari.
Deci cum sa fac sa anulez aceasta despagubire si mai ales cum sa fac sa nu raman fara curent electric pana se va solutiona contestatia?
Va sunt recunoscator tuturor celor care ma vor ajuta cu indicatii concrete.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:25, 24 Ianuarie 2015
Formulati contestatie impotriva procesului verbal
unde sa o formulez? direct instantei, sau mai intai catre E-On? Iar faptul ca depun contestatie si astfel depasesc termenul de plata, de 10 zile, nu ma expune riscului de a fi debransat?
Formulati plangere impotriva emitentului adresata concomitent instantei de judecata si autoritatii emitente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema furnizor electricitate VasiliuDan VasiliuDan Buna ziua, In tara in care prestatorii de servicii cu monopol isi permit orice, ocrotiti de stat, ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu doi ani, ... (vezi toată discuția)
Perioada neacoperita in facturarea energiei electrice monamour monamour Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin bizara, ciudata si de neinteles, cel putin pentru mine. Am o garsoniera in carelocuiesc socrii mei, ambii ... (vezi toată discuția)
Abuzuri din partea societatii de distributie energie electrica mateea_deea75 mateea_deea75 In urma unui control constatat ca contorul electric este blocat.s a inlocuit contorul cu un altul electronic.mentionez ca vechiul contor era cu BMPM [cutie ... (vezi toată discuția)