potrivit art 17 din OG 85/2001 asociatiile de locatari au OBLGATIA ca in termen de 12 luni de la intarare in vigoare a prezentei ordonante sa se reorganizeze potrivit prevederilor legale ......in asociatii de propietari
ce s-a intamplat cu asociatiile care au ignorat aceasta ordonanta ? Se poate spune ca s-au desfiintat ?
deciziile si hotararile pe care s-au luat de asociatiile care au ignorat aceasta ordonanta,au vreo baza lagala ( ex : s-a hotarat un sistep propiu de penalizari ,etc)
OG 85/2001 a fost abrogata cand a fost publicata in mof: Legea 230/2007, in cadrul careia se fac mentiuni asupra aspectelor privind transformarea asociatiilor de locatari in proprietari.
Acele asociatii nu s-au desfiintat, dar nici usor nu le este in anumite sitautii, cand trebuie sa faca dovada ca au calitatea de persoana juridica.
Atata timp cat respecta codul civil si alte reglementari legale, deciziile si hotararile luate sunt corecte.
cunosc faptul ca legea 230/2007 a abrogat ordonanta de urgenta 85/ 2001 ,dar din 2002 pana in 2007 aceasta ordonanta a produs efecte ,din punct de vedere legal asociatiile daca nu s-a transformat in asociatii de propietari au functionat ilegal ,ordonanta obliga si nu da alternativa mai mult da si termen 12 luni , cred ca este ca in situatia unui sofer care are obligatia sa mearga pe o strada inainte , ce face ? ori repecta indicatotul ori se opreste ......sau incalca legea .
Se cunoisc situatii in care conducatorul auto a constatat in august ca-i expirase permisul in martie, timp in care a condus masina atat in tara cat si peste granite. Daca a fost oprit in trafic a suportat rigorile legii. Daca nu, a prelungit legal permisul. Timpul nu prea se poate da inapoi.
Asa si-n asociatie. Proprietarii, locatarii, au trait, au consumat, au platit... indiferent de forma de organizare si vor face la fel si in viitor.
aveti dreptate ,stiti care mi se pare mie a fi nesimtirea ,faptul ca aceste asociati de locatari nu se organizeaza nici in momentul actual ,motivand ca legea 230/2007 le permite asta si nu da un termen pentru reorganizare ,,,,,,,,, soferul nostru conduce masina cu permisul nu expirat ,permisul fiind suspendat
@timpuriu,
Nu stiu in ce scop/context puneti aceasta intrebare.
Sunt absolut sigur ca nu stiti cu ce greutati se confrunta cei care ar dori sa faca aceata transformare/reorganizare.
Daca vreti, puteti sa-mi dati pe mp o adresa valida de mail in care am sa va povestesc mai multe. Situatia nu este chiar asa de simpla, asa cum ar parea la prima vedere. Trebuie sa fie o adevarata colaborare intre dvs. proprietarii de locuinte si colectivu de organizare/reorganizare al vechii structuri in as. proprietari.
Pana una-alta mai uitati-va aici pe forum, la Documente utile sau pur si simplu dati o cautare personalizata, ceva de genul Ghid de transformare as. locatatri in as. proprietari si o sa aflati lucruri interesante.
La dvs. in asociatie cum stau lucrurile? Se ocupa cineva de aceasta actiune, ati discutat in vreo AG aceasta posibilitate?
Succes!
Reprezentant legal
timpuriu
presedintele unei asociatie de locatari ( fara personalitate juridica ) ,poate fi consideret , reprezentant legal ? reprezentant conventional ? sau nu are nici ... (vezi toată discuția)