avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... E-Commerce - Vanzari/Cumparari produse virtuale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

E-Commerce - Vanzari/Cumparari produse virtuale

Buna ziua,

Am un site e-commerce (editat). Am utilizatori care trebuie sa se inregistreze si pot sa cumpere sau sa vanda diferite template-uri pentru site-uri. La fiecare vanzare cumparatorul plateste suma X, iar aceasta suma se imparte in doua, un comision de Y% mie, iar restul de bani merge la vanzator.

Intrebari:

1. Pentru a aduce acel comision de Y% (care se transfera direct pe cardul meu de oriunde din lume) in tara, ce tip de firma trebuie sa-mi deschid?
2. Ce suma pot sa aduc in tara (pe card) fara sa-mi deschid firma? Daca se poate cel putin.
3. Daca imi deschid firma de la punctul 1. (se va afla din raspunsurile date), ce taxe si impozite trebuie sa platesc?

Trebuie sa mai mentionez ca as fi singurul angajat din firma la momentul actual.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contract de comision(import)??? ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Am urmatoarea speta: 1. X este actionar impreuna cu Y la firma Z; 2. X are si propria firma; 3. Y are relatii bune cu o firma din afara UE si ... (vezi toată discuția)
Pf intermediere vanzare imobil: contract de curtaj sau prestari servicii? corbul60 corbul60 Buna ziua, Am o nelamurire: cum poate o persoana fizica, in mod legal, sa intermedieze vanzarea unui imobil? Situatie concreta: vanzatorul detine un ... (vezi toată discuția)
Este necesar infiintarea unei firme/pfa sau ii Jimmi Jimmi Intentionez sa deschid un mic hobby. intentionez sa deschid un site unde fiecare persoana poate vinde ceva virtual pentru o suma de bani.Atat timp cat site-ul ... (vezi toată discuția)