avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PF Intermediere vanzare imobil: Contract de curtaj sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PF Intermediere vanzare imobil: Contract de curtaj sau prestari servicii?

Buna ziua,

Am o nelamurire: cum poate o persoana fizica, in mod legal, sa intermedieze vanzarea unui imobil?

Situatie concreta: vanzatorul detine un imobil pe care doreste sa`l vand cu suma X, PF(intermediarul) cunoaste un tert(cumparator) care doreste sa cumpere acel imobil pentru suma Y(care e mai mare ca suma X).

Intrebare: Va rog sa`mi oferiti o solutie legala prin care Intermediarul(persoana fizica) poate sa incaseze diferenta dintre suma X si suma Y, avand in vedere ca vanzatorul e dispus sa vanda cu suma X si cumparatorul e dispus ca cumpere cu suma Y, diferenta de pret fiind considerata comisionul intermediarului.

Mi sa spus ca ar exista un contract numit: Contract de curtaj prin care s`ar putea incasa legal suma reprezentant comsionul intermediarului. Se doreste semnarea unui contract intre intermediar si vanzator prin care vanzatorul sa fie obligat sa`i inmaneze diferenta dintre suma X si suma Y intermediarului imediat dupa semnarea contractului de vanzare cumparare si incasarea sumei Y.

Orice sfat util este pe deplin apreciat.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:40, 10 Decembrie 2007
contract de comision:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate renunta la comisionul imobiliar? MrFB MrFB Buna seara! In calitate de agent imobiliar daca am un client care doreste sa vanda un bun imobiliar,sa zicem o casa,urgent,iar eu gasesc un cumparator sa dea ... (vezi toată discuția)
Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Mandat irevocabil si netransmisibil? Adriana Irimia Adriana Irimia Am in fata o procura de vanzare in care \"x\"-proprietari imputernic pe \"y\" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul ... (vezi toată discuția)