avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Se poate renunta la comisionul imobiliar?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Se poate renunta la comisionul imobiliar?

Buna seara! In calitate de agent imobiliar daca am un client care doreste sa vanda un bun imobiliar,sa zicem o casa,urgent,iar eu gasesc un cumparator sa dea mai mult.Eu pot renunta la comisionul stipulat in contract si sa incasez doar acea diferenta?Ce lege ar permite asta si ce contract ar trebui facut?Doresc sa platesc taxele aferente.In caz contrar,pot ramane la comisionul initial.
Cel mai recent răspuns: MrFB , utilizator 12:10, 13 Iulie 2018
Contractul pe care l-ati incheiat in calitate de intermediar este un contract reprezentand vointa partilor, deci se poate modifica prin act aditional oricand partile sunt de acord, in acelasi mod in care s-a executat contractul. Presupun ca nu este autentic, deci doar semnatura partilor pe actul aditional ar trebui sa fie suficienta.
Din ce inteleg doiriti sa modificati valoarea comisionului in asa fel ca sa devina diferenta dintre suma de $$$ la care vanzatorul este dispus sa vanda si orice suma superioara pe care cumparatorul ar fi dispus sa o ofere, dar nu mai putin de valoarea comisionului stabilita in contractul initial.
Mai ramane sa vedeti si cum se suporta acest comision, functie de prevederile contractului initial.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
CaraD, utilizator
Momentan nu am incheiat nimic.Doar ca in contract este o rubrica unde se mentioneaza procentul pe care eu trebuie sa il incasez daca se finalizeaza tranzactia,insa proprietarul este de acord sa pun oricat peste,el dorind doar pretul cerut de el,nimic mai mult.De aceea as renunta la un comision de 2% sau 3% si as incheia un alt act in care sa se mentioneze ca proprietarul cere suma x iar ce este peste acea suma sa incasez eu.Aici nu stiu ce lege ar permite acest lucru si ce act ar trebui sa inchei pentru a stipula acest lucru.
Intreb deoarece vreau sa fiu in regula cu toate cele,in caz contrar as ramane la comisionul stabilit initial.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
MrFB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce ma obliga un antecontract semnat la o agentie imobiliara intre cumparator si vanzator? marrria marrria Buna. Situatia mea sta cam asa. Doresc sa imi cumpar apartament prin programul prima casa. Am depus actele ca atare si acum o saptamana am inceput sa caut si ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)