avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!!!! convocare cercetare disciplinara angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!!!! convocare cercetare disciplinara angajat

Buna seara,
La sfarsit de program azi am primit prin e-mail la servici o convocare pe numele meu pentru o cercetare disciplinara avand urmatoarea tema:
Intocmirea unor comenzi la o anumita firma in numele firmei la care lucrez.
Am sa incerc sa detaliez putin pentru a ma lamuri daca greseala imi apartine si sa fiu intr-un fel pregatita cu argumente la acea convocare...
Eu sunt angajata in functia de contabil a unei firme cu renume cu punct de lucru si in orasul de unde sunt eu.
Tin evidenta contabila si situatia furnizorilor si in urma unor dispozitii date telefonic, e-mail de seful meu pe cale ierarhica am intocmit aceste comenzi pe care le-am semnat cu numele meu in numele firmei la cre lucrez.
Seful direct fiind de la punctul de lucru dintr-o alta localitate apropiata de unde sunt eu si fiind dispozitie am incercat sa duc la indeplinire acea sarcina intocmind si comenzile necesare pe care le faceam cunoscute tot acestiu sef.
Acum ca urmare a neplatii efectuate de firma centrala, s-a ajuns in justitie unde s-au arata acele comenzi intocmite de mine si primirea facturilor pe care eu le inregistram in baza de contabiliate la zi.
Conducerea centrala stiau de aceste facturi mai vechi neachitate, am dovezi de trimiterea situatiei dar plata nu a fost efectuata decat in urma dosarului inaintat in instanta.
Suma a fost achitata dupa instanta si acum m-am trezit cu aceasta convocare sa dau explicatii referitoare la comenzile intocmite de mine.
Intrebare daca ma puteti ajuta va rog frumos, luni trebuie sa ma prezint la centrala, pot fi acuzata ca am intocmit acele comenzi si nu aveam acel drept chiar daca voi aduce ca argument faptul ca aveam dispozitie de la seful direct (si ma va sustine si seful direct prin confirmare telefonica).
Si daca da, cum pot sa aduc argumente juridice?

Multumesc frumos de ajutor,
Cu respect,
Marisa.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:23, 24 Iulie 2009
Doamna, in primul rand convocarea nu se trimite pe email. Se inmaneaza personal salariatului, sub semnatura de primire, sau prin posta, cu confirmare de primire.
In al doilea rand, convocarea se emite cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de cercetarea propriu zisa.
Ca urmare, neprezentarea dvs. luni la cercetare nu poate constitui abatere disciplinara, atata timp cat nu au dovada faptului ca ati primit convocarea.
Apoi, in cadrul cercetarii, vi se vor solicita explicatii scrise. Acolo veti scrie amanuntit la dispozitia cui ati efectuat acele comenzi si veti cere chemarea persoanei respective in cadrul comisiei pentru a fi audiata si sa confirme acest fapt.
Apoi, sa aveti pregatite toate acele dovezi (in copie) despre care vorbeati(situatiile respective). Specificati in explicatiile scrise ce documente depuneti in apararea dvs. Puteti propune si alte dovezi care v-ar putea ajuta sa va dovediti nevinovatia. Faceti vorbire despre ele in scris.
Multumesc frumos de raspuns!
Da, am printat convocarea si am semnat apoi am trimis-o scanata prin mail...
In urma explicatiilor scrise pe care le voi da si sustinerea sefului direct de faptul ca-i aduceam la cunostinta faptul ca existau acele comenzi se pot lega de fepul,ca eu nu aveam dreptul sa semnez cu toate ca aveam acele dispozitii??
Sa nu uitam ca cei de la centrala nu vor cauta vina la ei in urma neachitarii acestor facturi si ca vinovat se face altcineva care a dus la intocmirea unor comenzi ...

Daca ati semnat-o, e altceva..
Nu ajunge doar sustinerea sefului direct, trebuie sa o faca si in scris. Daca seful era competent sa semneze acele facturi si recunoaste in scris faptul ca el v-a dat dispozitie sa le semnati, atunci nu sunteti vinovata. In orice caz, sa cereti sa vi se aduca la cunostinta si dvs. procesul verbal de cercetare prealabila sa vedeti ce scriu persoanele imputernicite. Pregatiti-va, dupa cum v-am scris mai sus, toate documentele care dovedesc nevinovatia dvs.
Nu am o dispozitie in scris de la seful direct sa intocmesc comenzile insa am 2 e-mailuri in care imi spune la momentul respectiv sa ma ocup de problema respectiva nu-mi spune cum si la ce firma sa merg sa intocmesc comanda doar sa rezolv problema.
Eu incercand sa duc la indeplinire dispozitia era nevoie de acea comanda care ulterior am trimis-o la cunostinta ca fiind rezolvata problema data ca dispozitie.
Sunt suficiente oare acele e-mailuri in care seful imi da spre a rezolva problema nu conteaza cum doar sa o rezolvi??
Acele emailuri, precum si declaratia sefului dvs care sa confirme emailurile si faptul ca v-a dat dispozitie sa faceti acele comenzi, ar trebui sa fie destule aparari pe care le aduceti in dovedirea nevinovatiei dvs.

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere in baza articolului 61 lit. a rog ajutor Negrea Oana Negrea Oana Am un angajat care ocupa functia de sofer. De saptamana trecuta, mai exat din data de 01.11.2011, nu a mai venit la servici. Hotararea a fost luata probabil in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara SICRAN SICRAN Cum se poate apara intr-o comisie disciplinara un angajat, cand membrii comisiei au dat dovada de rea intentie inainte de aceasta convocare? In momentul ... (vezi toată discuția)