avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Juramant in instanta omis de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Juramant in instanta omis de judecator

o situatie interesanta - la audierea unui martor, judecatorul omite sa-i puna in vedere acestuia sa jure. martorul a fost audiat si la final a refuzat sa semneze declaratia de martor pe motiv ca nu a jurat. instanta isi recunoaste omisiunea si la final intreaba martorul daca a spus adevarul. acesta raspunde afirmativ, se modifica declaratia de martor, semneaza si pleaca.
acum, acest incident procedural este o nerespectare a prevederilor art. 319 cpc.
care este sanctiunea care intervine?
pot invoca nulitatea absoluta a depozitiei, art. 176 cpc. pct. 6. alte cerinte legale extrinseci actului de procedura, daca legea nu dispune altfel.
sau invoc doar nulitatea relativa cu indicarea vatamarii? art. 175 cpc...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: sv.cristian , utilizator 22:16, 14 Octombrie 2015
Care este vatamarea ? Atata timp cat martorul a declarat ca a spus adevarul urmeaza ca instanta sa se pronunte , nu aveti vreo vatamare .Aveti dreptul la apel.
vatamarea ar fi : denaturarea adevarului de catre martor fata de cele retinute intr-un inscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie telefonica adrianito adrianito primesc un telefon dupa un numar ascuns ,se prezinta cutarica si ma invita undeva dna! fara sa mi spuna pentru ce anume ,dosar etc .ce sa fac! (vezi toată discuția)
Nulitate relativa sau absoluta??? dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate: imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca ... (vezi toată discuția)
Decaderea/anularea probelor paratului braia braia Buna ziua, Am depus o cerere de chemare in judecata la care paratul a trimis intampinarea+inscrisurile pe care le-au trimis ca mijloc de proba. Acestea nu ... (vezi toată discuția)