avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... doresc articole din cod civil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

doresc articole din cod civil

va rog frumos sa mi dati niste art. din cc sau cpc privind drepturi ale unui debitor contra unei firme recuperatoare de creante sau art.in care sa rezulte ca in baza acestor art. debitorul are dreptul de a cere firmei de recuperare creante ex. ce cotract are intre ei si banca care a vandut creanta ,sa cer acte ce dobanzi si majorari au fost aplicate ,mod de calcul etc , ce drepturi avem in fata acestor firme eoski . v a multumesc
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 16:09, 23 Octombrie 2015
Nu exista.
Nu sunt obligati sa va zica cu cat au cumparat, ci doar sa faca dovada cesiunii, iar in ce priveste dobanzile, aveti dvs scris in contractul incheiat cu banca.
Cand ajungeti la executare puteti contesta si debitul solicitat.
va multumesc pt raspuns dar ei au drepturi ca si o banca sa aplice penalitati ,dobanzi etc ei fiind un srl ,dar pot cere de la ce suma a preluat creanta si sa mi trimita modul de calcul al sumei cu dobanzi si penalitati ,cum a au ajuns dela 20000 ron la 45000 ron etc
Puteti cere, dar nu stiu daca va da.
Daca va uitati in contract si vedeti cat e dobada si cat penalitatea, iar dvs stiti de cand nu ati mai platit, puteti calcula si singur.
Nu va aplica ei de la sine puteti penalitati, ci prin cesiune preiau drepturile pe care le-a avut si banca. Penalitatile si dobanda le poate calcula si executorul daca sunt stipulate in contract.
Mai bine descrieti situiatia, ati ajuns la executare ?
nu intru in amanunte ,pe larg.... 2007 imprumut cu buletinul ,2008 refinantare ,2011 accident circulatie ,anulare permis condamnare cu suspendare ,pana la accident si dupa accindent 2 luni am platit ratele la zi situatia devenise foarte grea deoarece nu aveam servici ,,sotia casnica si nu am mai putut plati ratele , intre timp 2011am vandut apt personal fiicei mele contract vanzare cumparare , am mai platit prin 2012 o rata la banca dupa care ma preia eoski si au urmat somatii ,telefoane ,vederii dela brasov capcane etc ,pana cand la usa a batut executorul cu executarea silita si hotarare judecatoreasca la executare /rata lunara era de 780 ron dar executorul mia spus sa dau cat pot si timp de 1,6 luni platesc 150 ron la executor in baza chitantei .cineva mia spus ca apt nu l mai poate executa ,iar masina la care platesc ratele la ea vreau sa o vand fiicei mele cu preluare de contract.un prieten mia zis sa cer dela eoski toate documentele in care sa se justifice dela ce suma a preluat creanta ,in ce baza mi a pus penalitati si dobanzi si altele .daca nu mai pot platii si acei 150 ron ce se poate intampla ,se rasfrange si asupra mostenirii sotiei mele ,sau a salariului fiicei mele .va multumesc
acuma sunteti in executare, nu mai aveti ce explicatii sa ii cereti firmei.
Nu are legatura sotia si fiica cu datoriile dvs.
Sa preia si contractul si gata.
Salariu aveti ?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna acest art ...dar spus mai pe inteles nikolos nikolos Conform art. 1564 din Codul Civil prevede ca dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca ... (vezi toată discuția)
Termeni juridici ???? actiunea pauliana nikolos nikolos „Prescriptibilitatea acţiunii revocatorii. În privinţa prescripţiei extinctive, trebuie făcută distincţia între prescriptibilitatea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Act de vazare cumparare -ajutor? nikolos nikolos am facut in 2005 imprumut bancar [ banca y ] nevoi personale cu buletinul nu am gajat cu nimic intre timp am facut in 2007refinantare a creditului pe zece ani ... (vezi toată discuția)