avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... doresc articole din cod civil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

doresc articole din cod civil

va rog frumos sa mi dati niste art. din cc sau cpc privind drepturi ale unui debitor contra unei firme recuperatoare de creante sau art.in care sa rezulte ca in baza acestor art. debitorul are dreptul de a cere firmei de recuperare creante ex. ce cotract are intre ei si banca care a vandut creanta ,sa cer acte ce dobanzi si majorari au fost aplicate ,mod de calcul etc , ce drepturi avem in fata acestor firme eoski . v a multumesc
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 16:09, 23 Octombrie 2015
da v am inteles perfect dar aici intervenind actiunea paulina ,nu inteleg dece daca prescriptia a trecut ,deci s a prescris ar mai invoca actiunea revocatorie ,pentru ca trebuia sa cunoasca prejudiciul de cand sau pana a se da hotararea judecatoreasca de executare......nu cred ca executorul nu ar fi studiat toate documentele ,pot sa l intreb
atunci cand trebuia sa cunoasca prejudiciul ,executorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna acest art ...dar spus mai pe inteles nikolos nikolos Conform art. 1564 din Codul Civil prevede ca dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca ... (vezi toată discuția)
Termeni juridici ???? actiunea pauliana nikolos nikolos „Prescriptibilitatea acţiunii revocatorii. În privinţa prescripţiei extinctive, trebuie făcută distincţia între prescriptibilitatea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Act de vazare cumparare -ajutor? nikolos nikolos am facut in 2005 imprumut bancar [ banca y ] nevoi personale cu buletinul nu am gajat cu nimic intre timp am facut in 2007refinantare a creditului pe zece ani ... (vezi toată discuția)