avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... doresc articole din cod civil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

doresc articole din cod civil

va rog frumos sa mi dati niste art. din cc sau cpc privind drepturi ale unui debitor contra unei firme recuperatoare de creante sau art.in care sa rezulte ca in baza acestor art. debitorul are dreptul de a cere firmei de recuperare creante ex. ce cotract are intre ei si banca care a vandut creanta ,sa cer acte ce dobanzi si majorari au fost aplicate ,mod de calcul etc , ce drepturi avem in fata acestor firme eoski . v a multumesc
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 16:09, 23 Octombrie 2015
Vor putea executa liniștiți apartamentul. l-ați vândut fiicei, în frauda creditorilor, iar legea spune că în aceste situații contractul nu le este opozabil. E suficient să ceară acest lucru în Instanță.
Avem și un termen de prescripție pt asta, rămâne de văzut dacă mai pot cere sau nu revocarea vânzării. Iar dacă se poate dovedi ca a fost o vânzare pe bune, actul va rămâne valabil. Bunul a fost înlocuit cu banii, e problema lor ca nu au stat la prindere.
Acuma omul nu mai are ce face în.privința asta, dacă se va cere, va trebui să se apere.

Sigur că avem termen de prescripție, doar că acel termen de 1 an începe să curgă doar de la data când creditorul a cunoscut sau ar fi trebuit să cunoască prejudiciul ce rezultă din actul atacat.
Nu are nicio relevanță faptul că actul a fost cu titlu oneros. știm cu toții că între rude de gradul I nu se plătesc bani în mod real.

in fapt eu am vandut apt ficcei mele la pretul pietei , dupa care am mai platit 4 sau 5 rate ,apoi intrand in neputinta de a mai putea plati ,si platesc de 1,6 ani cate 150 ron ,salariu nu am ca la 51 ani nu prea ma mai baga nimeni in seama pt angajare


deci prescriptia de 1 an curge dela data cand ar fi trebuit să cunoască prejudiciul .....pai atunci trebuie sa mai treaca ceva timp pana cand ar trebui sacunoasca prejudiciul vanzarii apt , ma intreb oare executorul nu a verificat la fisc ,la itm situatia mea sa vada ce bunuri am
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Tot prețul pieței îl veți restitui fiicei, dacă este facută acțiune revocatorie pauliană de către creditor.

Executorul cere toate aceste informații, însă i se comunică doar ce mai aveți acum în proprietate. E puțin probabil să afle că ați avut un imobil, dacă această informație nu le-ați dat-o dvs. la acordare credit.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce inseamna acest art ...dar spus mai pe inteles nikolos nikolos Conform art. 1564 din Codul Civil prevede ca dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca ... (vezi toată discuția)
Termeni juridici ???? actiunea pauliana nikolos nikolos „Prescriptibilitatea acţiunii revocatorii. În privinţa prescripţiei extinctive, trebuie făcută distincţia între prescriptibilitatea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Act de vazare cumparare -ajutor? nikolos nikolos am facut in 2005 imprumut bancar [ banca y ] nevoi personale cu buletinul nu am gajat cu nimic intre timp am facut in 2007refinantare a creditului pe zece ani ... (vezi toată discuția)