avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 50/2010 comisioane
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 50/2010 comisioane

buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca interpretarea art 36 din OUG 50/2010 privind clauzele abuzive, articol ce contine comisioanele pe care le poate percepe banca, daca aceastea se pot combina sau se poate percepe doar unul din ele.
De ex se poate percepe taxa analiza dosar si comision unic de administrare sau doar unul din cele 2?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Cerpaz Elena , Avocat 12:49, 28 Octombrie 2015
Banca poate percepe mai multe comisioane. Nu inseamna ca nu pot fi clauze abuzive, chiar daca sunt prevazute in art. 36.
De ex, sunt ffff multe instante care au dat castig de cauza pe comision de administrare, desi e prevazut in OUG 50/2010.
Prevazut legal nu inseamna ca nu poate fi abuziv si contrar Legii 193/2000.
depinde si ce suma e ? eu aveam 200 taxa aniliza dosar care se percepea numai o data si comision de administrare 5 lei pe luna.daca suma vi se pare ca e mai mare de exemplu 100 lui pe luna incercati sa vb cu banca daca nu incepeti procesul cu banca
Daca valoarea comisionului de administrare este disproportionata fata de serviciul prestart de bana in schimbul acestuia comisionul este abuziv. Instantele de judecata s-au prununtat in acest sens in nenumarate randuri. Contractele de credit contin si clauze abuzive referitoare la modul de percepe a dobanzii. Acestea pot fi contestate in instanta. [editat] Toate cele bune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare REMUS70 REMUS70 Comisionul de administrare a fost declarat ilegal ? si daca e valabil pentru toate bancile .Ce comisioane mai sunt ilegale ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)