avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare

Comisionul de administrare a fost declarat ilegal ? si daca e valabil pentru toate bancile .Ce comisioane mai sunt ilegale ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Bodea Lavinia , Avocat 15:18, 5 Iunie 2014
Buna ziua,

Toate celelalte comisioane ce nu sunt prevazute de catre OUG 50/2010, sunt comisioane ilegale.
Atunci de ce EUROPEBANK a pierdut in instanta pt. acest comision de administrare ?
Si comisionul de administrare (din contractele cu Credit Europe Bank, de exemplu) poate fi considerat ca fiind o clauză abuzivă în sensul art. 4 din Legea nr. 193/2000. Cel care dă în judecată banca trebuie să arate că această clauză nu a fost negociată şi că există un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Unele instanţe admit astfel de cereri, iar altele le resping, nu există o practică unitară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare dritaS dritaS am facut un credit in urma cu 10 ani la cecbank, si am tot auzit despre comisioane luate ilegal si deasemenea ca unii clienti au putut recupera unele dintre ... (vezi toată discuția)
Comisioane abuzive pusapopescu2013 pusapopescu2013 Cum pot afla care sunt clauzele abuzive ale bancii Raifeissen Bank, la creditul care l-am facut in 2008? Nu reusesc sa gasesc pe net care ar fi ele. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 comisioane mfdunhill mfdunhill buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca interpretarea art 36 din OUG 50/2010 privind clauzele abuzive, articol ce contine comisioanele pe care le poate percepe ... (vezi toată discuția)